Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aditi képe
Kedves ArkAngyal!
2009. május 03. vasárnap, 15:58 | Aditi   Előzmény

Néha én is azt gondolom, nem fontosak a részletek és a tudás. Volt feltámadás vagy nem? Aztán amikor elengedem, általában történik valami, ami miatt megértem, vagy megkapom a választ. Amúgy meg valóban a válasz fontosabb, mint a kérdés: az öröklét tudata. De ide csak a kérdések feltevésével, a megélés alázatával jutunk. A saját éltünk megélésével. Mert az Élet egyik szellemi törvénye a megélés törvénye. Csak a saját tapasztalatod által válik bölcsességgé a tudásod. Minden belőled fakad a legmagasabb Tudat ereje által, ami a te egységedben is működik, és a többi rezgésszinthez képest más törvények szerint: a teremtés törvényei szerint. Ez az örökkévaló éned. Jézus, ha feltámadt, ezt a tudást és tudatosságot birtokolta. Mert csak ez képes újra életet adni a testnek. Ez biztos.

A szeretetről pedig azt tanította, nem kell hozzá semmi és senki. Csak te. Mert a szeretet is benned van, és tudatosságod ereje által engedheted áramlani magadon (Magodon) keresztül. Először téged tölt el teljesen, majd rásugárzik a környezetedre. A feltétel nélküli szeretet egyben a cél nélküli szeretet. A szeretet van, mint Isten, mint az isteni tudat, a teremtés élő törvénye, a világ ilyen szintű működése. Van és kész. A Mi döntésünk, hogy megéljük-e, és általa kitisztítjuk-e a blokkjainkat, ahol nem áramlik át a tudatunkon (alacsonyabb szintű tudat-világunk), vagy mást élünk meg. (Az egónkat, az illúzióinkat, a félelmeinket, mindent, ami nem az egységről, az egységünk megtapasztalásáról szól.)

A többi "szeretetet" eltévesztett motivációjú szeretetnek hívják. "Szeretlek, mert ilyen vagy...". Ez egy feltétel. "Szeretem magam, mert..." már ez is. Nincs miért, és nincs mit és kit. A természet feltétel nélkül szereti magát virágaiba borulva, és lombhullatásban is. Életben és halálban, a görbe törzsű fa éppolyan csodálatos Isten szemében, mint az egyenes. A betegségében és tudatlanságában szenvedő ember élete éppoly csodálatos az Ő számára, mint a boldogé. Mert a fejlődést szolgálja. És Isten megadta neki a legnagyobb ajándékot: a saját tudatát. Az ember az egyetlen lény a Földön, amelyik tudatos lehet a benne és a körülötte létező Univerzum minden csodájára, amelyek valójában csak önműködő törvényszerűségek. És az ember, bármilyen életet él, megélheti az Ő tudatával, vagy alacsonyabb szinten. Megélheti feltétel nélküli szeretésben, önmagát, a sorsát, az életét szemlélve, elfogadásban és gyönyörködésben, bárhol is tart a Szamszara hatalmas kerekében. És akkor boldog lehet. Mert a fájdalmat át lehet élni szenvedés nélkül. A fájdalom az Élet gyógyító ereje. A szenvedés a tudatlanság műve. Ám Isten szenvedéseinkben is hordoz bennünket, mint a szülő az önromboló, makacs gyermeket, hogy legyen esélye újrakezdeni, és megérteni, amit még nem bír.

Engem többször megmentett, ma már tudom, hogy azért, mert van még esélyem a helyemre kerülni ebben az életemben. Megtanulni feltétel nélkül szeretni. Feltétel nélkül örülni az életem minden pillanatának. Feltétel nélkül elfogadni magam és másokat. Akkor már nem kell többé megmentenie. Mert Általa megmenthetem magam.

És mindannyian.

Namaszte