Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
önös érdek
2010. március 25. csütörtök, 19:07 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

csak egy szinten létezik ez a fogalom: amíg az Egó elhatároltságát éled, egészen addig. Ha felismered, akkor rájösz, minden Egy. Nincs ÖNÉRDEK.

Meddig kell tiszteletben tartani? Amíg ezt éled. Egyébként ezek szerint a tükröződés is önérdek sértő lehet, hiszen a benne látott rossz belőlem indul, csak benne könnyebben látom meg. De meglátom benne, akár akarja, akár nem.

De ha végig vezeted: magam is egy energiaháló vagyok, mely kapcsolódik a családhoz, majd a tágabb csoportokhoz, majd a Mindenséghez. Ezt a hálót nem látjuk, amíg személyiségünkkel azonosulunk, és mindig viszonyítunk a külvilághoz: ez nem tetszik, nem szeretem, nem én vagyok, azt szeretem, az én vagyok.

De valóban "csak" ennyi vagyok?

Vélemény: persze, lehet, csak az a kérdés hiteles-e?

Valóban látjuk-e alsóbb, zártabb tudatossággal az egészet megalkotó tudatosságot, vagy csak képzeletünket eresztjük szabadjára? Pont Te adod a legjobb példát erre: mikor kivetítetted a Mester képzetet Sanyira. Hitelesen láttad-e? Elég nyitottan viszonyultál-e hozzá? Vagy csak azonosítottad a tévképzettel? Sok párkapcsolat itt megy félre: az Egó rávetít valakire egy képet, nem is a másikat látjuk, csak ezt a képet. Aztán jönnek a hétköznapok, és valahogy rájösz, a Kedves csöppet sem az, akinek hitted. Úgy érzed becsapott. De valóban ő csapot be, vagy Te saját magad kápráztattad el?

Sanyi: Sanyi, az Sanyi. Külön fogalom. Nem is kell védelmezni. Zolival egyet értek, szerintem ezt tudjátok, Ti is. :)