Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aditi képe
A tudatos álmodás jellemzőit külön külön már sokszor
2011. március 10. csütörtök, 21:34 | Aditi

A tudatos álmodás jellemzőit külön külön már sokszor megtapasztaltam, de így együtt, talán csak egyszer- kétszer.

Nem olyan régen az váltotta ki, hogy összekapcsolódott az elmémben az álom és a valóság tere, hogy reggel visszaaludtam, és adtam magamnak másfél órát, de úgy, h valami miatt tudtam, h nem biztos h fog jelezni a telefonom adott időben. (Már nem tudom, h lusta voltam beállítani, vagy elromlott...) Ennek következtében az éber elmém 10 percenként felébresztett, amikor is felriadván gyorsan az órámra néztem és konstatáltam: még ennyi és ennyi időm van, ó az még rengeteg, álmodhatok tovább.... az is inspirált, de nagyon h egy olyan álomban voltam, amit valami miatt mindenképpen folytatni akartam - és minden egyes ébredés után pontosan ugyanott landoltam az álmomban, ahol abbahagytam! (Az milyen?.. : ).

Valahogy akadályozva éreztem magam az álmomban, és ezeket az akadályokat, vagy érzéseket e akartam győzni. Ezeket mind nem fogalmaztam meg akkor így, csak átéltem. Emlékszem, hogy Pécsen és környékén a legkülönbözőbb módokon és helyeken utaztam, valami felé, amit végül elvétettem, elvesztem, és az lett az új cél, h hazajussak. Ez összekapcsolódott az éber tudatomban a ténnyel, hogy 9.45 kor legkésőbb el kell indulnom itthonról, így az egyik visszaalváskor azt a parancsot adtam magamnak, hogy 9.30 ra haza kell találnom, valahogy!!

És sikerült!! Hihetetlen, de mire 9.30 kor újból felriasztott az éber tudatom, az álomban is hazaértem!!

Hihetetlen érdekes álom volt, de a legérdekesebb élmény az irányítás volt benne, hihetetlen akaratai erőt kellett folyamatosan fenntartanom, hogy ne adjam fel az elveszettségem és végül hazataláljak. (Időben!) Nagyon jó volt ébredni, mert sikerélményem volt, és ez szerintem összekapcsolódik a tudatomban a nehéz helyzetemből való útra találással, vagy talán az önmagamhoz való visszatalálással.

Remélem, ennek az álomnak a tudatalatti módosító ereje segít, hogy a való életben is teljesen visszataláljak végre magamhoz, és kiverekedjem magam az elveszettség és a körülmények zavaró befolyása alól. Azt hiszem ez volt a legfontosabb üzenet.

Imádom az álmaim, amióta elkezdtem fejtegetni és kaptam segítséget is hozzá, hogy jól menjen, nagyon sok mindenben segít. Azonban, bár tényleg gyakori tapasztalatom egy egy kardinális álom, vagy a tudatos álmodás egy egy megnyilvánulása, nem könnyű pusztán az akarattal elérni mondjuk egy olyan állapotot, amilyen ez az álmodás volt. Pedig ez az, ami igazán gyógyít. A többi, csak érdekes élmény marad.

Ha sikerülne olyan módon uralni az elmém, hogy minden este, vagy minden alkalommal tudatosan álmodjak és ezzel gyógyítsam magam, tisztítsam a tudatalattim, akkor nagyon hamar talpra állnék.

A módszerek, amiket felsorol Sanyi, valóban van, h bejönnek (egyszer kétszer elég volt egy témára koncentrálnom, és azzal álmodtam), de nekem túl kevesek ahhoz, hogy rendszeresíteni tudjam ezt a módszert. Pedig nagyon jó lenne!!

Namaszte