Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Ademon képe
Azért és érdekelnek a válaszok, mert már egy ideje foglalkoztat
2011. március 10. csütörtök, 19:02 | Ademon

Azért és érdekelnek a válaszok, mert már egy ideje foglalkoztat a kérdés, hogy miért is keresi itt mindenki az igazságot? Az egész ezo meg spiritualitás erről szól, de mi a lényeg?
Egyáltalán mitől Igazság az Igazság? Mi jelent ez a szó? Mert így sterilen ez semmit sem jelet egy keresés szempontjából, szóval Minek (?) az igazságát keressük mi? Először meg kéne határozni, hogy miért is jó az nekünk, ki mit vár tőle, miért fontos neki mire fogja használni?

Ez ugyanaz a dilemma, mint a Galaxis Útikalauz-ban az Igazság nagy kérdése, a válasz a mindenségre: 42. De miért? Tán rosszul van feltéve a kérdés... vagy nem is volt kérdés? Egyáltalán melyik szemszögből keressük vagy... he? :)
Csak úgy igazságként bármit fel lehet hozni, az előttem lévő monitornak is megvan a maga igazsága, pl. az, hogy itt van előttem, sötét színű... mennyi kell? :)

Szóval nem ártana tisztázni az alapkérdéseket, hogy egyáltalán tudjuk, hogy merre, hol, mikor, miért keressük! :) Vagy egyáltalán minek az Igazságát keresitek? Az életnek, a létezésnek, Istennek, Keregebugraszt-nak vagy tán a kakaós palacsintának???? :)

Ez a tipikus "vak vezet világtalant" eset...