Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Ademon képe
Nézd, te ebben hiszel, és ez ok. De szerintem ez nem egy
2011. március 06. vasárnap, 19:15 | Ademon   Előzmény

Nézd, te ebben hiszel, és ez ok. De szerintem ez nem egy abszolút igazság, se nem egyetemes törvény. Számodra csak addig lesz az míg hiszel benne, ez így rendben is van.

Azonban az embernek a fejlődésében idővel túl kell lépnie azon, hogy elméletekre és elvekre alapozza az életét. Nem kell lemondania róluk, csak tudni, hogy mi az elmélet és mi a gyakorlat. Velem is történtek olyan dolgok (még hozzá sok is) melyek "véletlenül lettek", csak úgy. És mivel leginkább racionális gondolkodású vagyok, így hajlottam rá, hogy kell lennie valami egyetemes okának. És való igaz, eljutottam egy olyan elmélethez, hogy valóban létezik bennünk egyfajta teremtő erő, amit leginkább a hitünk és a belsőnk szerint működik az univerzumban. Amolyan háttérben futó isteni teremtő erő. Ez majdnem olyan, mint a vonzás törvénye, pedig előtte nem is hallottam erről.
Mégis azt mondom, hogy nem teljesen alapozok a vonzás törvényére. Igaznak tartom meg nem is. Elvileg létezik ilyen. Gyakorlatilag meg nem ez a fontos, hanem az, hogy képesek vagyunk-e szembenézni az igazsággal, akármilyen arcát is mutatja épp nekünk. Ha valaki még nem kész arra, hogy teljes tudatossággal uralja az életét, az bizony akaratlanul is belekerülhet olyan helyzetekbe, ami akár képes őt tönkre is tenni. Hiába dörgöljük az orra alá, attól még ő nem lesz jobban, sőt lehet, hogy még lejjebb kerül. Az egyik legnagyobb közönyösség és érzéketlenség ráhagyni, hogy az ő baja, ő vonzotta be. Szóval kell néha segíteni. És miért teszem? Mert együtt érzek vele, vagy azzal akinek árt, ennyi.

Ha valaki bánt téged, az teheti bunkóságból ha épp ez a célja, hogy bunkó legyen. Lehet, hogy őt ez nem zavarja. Vagy épp bizonyítani akarja neked, hogy tévedsz. Sok válasz lehet, és nem mindig magadra kell mutogatni, mint egy örök "hibásra".