Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
És Őfelsége a Macska!
2011. március 06. vasárnap, 17:43 | e-andi

2011. március 6.

Köszönöm szépen a sok hasznos hozzászólást.

Olvastam a toxoplazmáról is.

„Hutchinson 1967-ben több éves kutatás eredményeképp felismerte, hogy a Toxoplasma gondii végső gazdája a macska, annak szervezetében fejlődnek ki az élősködő ivaros alakjai, amelyek végső formái a macska ürülékében megjelenő oociszták. Ebből következőleg a macskafélék kivételével minden állat, valamint az ember csak köztigazdája ennek a kórokozónak”

Értem én, hogy a macska ürülékében van, vagyis elméletileg nyugodtan cirógathatnám őket, még sem megy! Amikor a fenti cikket elolvastam, akkor azt éreztem, hogy a macska valamiben egyedi. Csak az ő szervezetében fejlődnek ki a bacilusok! Van valami, amit csak Ő tud. Furcsa érzés, de azt hiszem ez is zavar benne.

Egyébként esténként néha visszatér! Szép ordas macska! Azt most már tudom, hogy az első emeleti erkélyek között a falon van egy kis peremrész, ahol kényelmesen tud sétálgatni. Legalább tudom, hogy nem a semmiből pottyant ide hozzám! Eddig még nem cirógattam meg, még nem állok rá készen, de jól elbeszélgetek vele!

Az élet furcsa fintora. Le is fényképeztem a cicát, gondoltam most feltöltöm ide Nektek! Ki is vettem a fényképezőgépből a kártyát, hogy letöltöm a többi képpel együtt, és csodák-csodája nincs rajta egy kép sem….macskástól együtt az összes kép eltűnt! Furcsa egy vicc ez az Élettől! No, mindegy ezen még elmélkedem, hogy vajon miért is történt ez!!!

Egyébként én is kutakodtam kicsit a macskák után, ezeket találtam:

Macska: a misztikum, mágia és a függetlenség jelképe

MACSKA – misztikum, mágia és függetlenség.
Fontos a színe, a viselkedése és egyéb tulajdonságai, mert mind-mind külön jelentést hordoz. Sok könyv készült a macskák viselkedéséről, tulajdonságairól és a velük kapcsolatos mítoszokról, mesékről. Akinek macska a totemállata, ezeket is érdemes tanulmányozni. Egyébként akár vad akár házi macska a toteme, számíthat arra, hogy környezetében a mágia és a misztérium erőre kap.

Jelentés és üzenet:
A macska egy "szabad szellem". Játékos, simulékony és nőies, így tipikus szimbóluma és erőállata a bölcs nőknek. Ha a macska lopódzik hozzád, mint segítő, akkor nagyon sokrétű és különböző dolgokra hívhatja fel a figyelmedet. Például arra, hogy sok vagy erős kötődéstől kell megszabadulnod, kevesebbet kellene dolgoznod és többet játszani, újra meg kell nyitnod magad a nőies, intuitív, várakozó oldaladnak: az Érzékiségnek, a Szépségnek, a Gyengédségnek, és az érzékeny Képességeidnek is.
Az egyik tulajdonság, amit sok állat birtokol, de a macska különös mértékben, az hogy teljesen el tud lazulni. Mindenesetre, ha ebben a pillanatban veszély merül fel, rögtön éber lesz és teljesen "jelen van". Lehetséges, hogy a macska, mint a te erőállatod abban akar támogatni, hogy ezt a képességedet fejlesszed, amely éppen a mi rohanó hétköznapjainkban nagyon hasznos lehet.

Tradicionális bölcselet:
Egyiptomban a macskák szentek voltak. A macskafejű istennő Bast vagy Bastet hold-istennő volt, akivel a Védelmet és a Termékenységet hozták kapcsolatba. A festményeken, ebből az időből, a macskát, mint a Nap szövetségesét ábrázolják. Artemis/Diana és az északi istennő Freya is gyakran lett macskával megjelenítve.
Az ősi Rómában a macska a Szabadságot jelképezte. A druida hagyományban is ugyanígy az istennőhöz kapcsolták. A kelták szemszögéből nagyon közel volt a másvilághoz, és különösen jól tudtak ott hatékonykodni. Ezért állnak bölcs asszonyok, mágusok és sámánok oldalán és ugyan úgy üldözte őket a templom, mint ahogy ezeket az embereket.