Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
A hűségről
2011. március 06. vasárnap, 9:25 | Látogató

“Kellene az életemben egy ember, legalább egyetlen ember, akinél nem kényszerülök önvédelemre. Akinek lelkem titkos kódját ki merem adni. Akit beengedek magamba: ez vagyok, minden jóval, rosszal, nemes és szennyes gondolattal együtt.
És ez az egyetlen ember az, akit valóban szeretek.
Ha igaz az, hogy a szeretetben a kettő egy lesz, és egymásba ölelkezik, akkor ott nem lehetnek magántitkok, hozzáférhetetlen sebek, és főleg levegőtlen, gennyes sebek nem lehetnek, mert nem tudnak egymással összeforrni. Összeforrni csak a tisztaság tud, ezt még a sebészek is tudják, mert még a testünk is így működik. Senki sem tökéletes! És elvárhatatlan, hogy az legyen, mert az ember nem az.” (Müller Péter: Örömkönyv)

“A szerelem legrejtettebb titkait csak az ismeri meg, aki képes az érzelmi hűségre. ” (C. G. Jung)
Jung idézeténél is az érzelmi hűségről van szó. És erre vágyik a legtöbb ember. Hogy a párja teljesen hűséges legyen hozzá. Érzelmileg, testileg egyaránt. És igen. Szerintem az is megcsalásnak számít, ha az ember érzelmileg nem hűséges, tehát másfelé kacsingat.
A HŰSÉG AZ, AMI ERŐSEBB AZ ÖSZTÖNNÉL!

“Az egészség a legnagyobb ajándék, az elégedettség a legnagyobb gazdagság, a hűség a legjobb kapcsolat.” (Buddha)

“A szeretet hűséges marad jóban és rosszban. Beéri a tökélynél kevesebbel is, és tekintettel van az emberi gyarlóságokra.” (Dan Millman)

örök hűséget fogadni, és az ígéretet betartani embert próbáló feladat, de felemelő érzés.