Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aditi képe
Ugyanarról a dologról mindenki mást gondol. Ugyanaz a gondolat
2011. március 03. csütörtök, 23:46 | Aditi

Ugyanarról a dologról mindenki mást gondol. Ugyanaz a gondolat mindenkinek mást jelent. Két egyforma út nincs, mert annyi út van a megvilágosodáshoz, ahány ember. Nincs tévedés, csak olyan, hogy valakinek/valakiknek tévedés. Ugyanaz a dolog mindenki számára tökéletesen más szerepet játszhat az életében.

Olyan hogy rossz vagy jó nincs legfeljebb csak olyan hogy ideiglenesen az valakinek/valakiknek.
Alacsonyabb szinten még különbséget teszünk, magasabbon már nem.

Állítólag én is az ezoterikus tévedések csapdájában vergődtem, de nem emlékszem rá. Csak arra, hogy tanultam, egy folyamat volt, és hogy most kezd beérni és realitássá válni minden rossz és jó, amin keresztülmentem. Ettől függetlenül vannak dolgok, és nézetek, amelyeket túlhaladtam, ezért túlhaladottnak minősítek....:)

De attól az még egyáltalán nem biztos, hogy más életében nem működik...:)

Az összehasonlítás az ego tudománya. Szükség van rá, amikor eldöntjük, milyen színű autót szeretnénk vásárolni, vagy melyik dinnyét válasszuk hogy mindenkinek jusson belőle a társaságban.

De önmagunkat vagy a tudást hasonlítgatni felesleges. Úgyis az a tanítás talál meg, amelyikre szükségünk van. És nem az dönti el, "jó" e nekünk, hogy hogyan ítéljük meg. "Jó" nekünk az, mindenhogy. Kérdés, megtudjuk-e, mire?

Az ezoterika egy résztudomány. Érdekes, a számtant senki sem tartja kevesebbnek a mértannál (ha mégis, ahhoz nem tudok hozzászólni), vagy a matematika általános tudományánál, és még véletlenül sem tartja hamisabbnak az előbb felsoroltaknál.

Ha nem vagy elégedett az ezoterikával, azt javaslom, tanulj tovább!

Namaszte