Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Vyca, nagyon megértem, hogy ezt váltotta ki belőled ez a
2011. március 02. szerda, 23:30 | KatiPotter   Előzmény

Vyca, nagyon megértem, hogy ezt váltotta ki belőled ez a vélemény. Én is mindig utáltam, ha azt mondták nekem, hogy belőlem ered, én váltottam ki, hogy a gyerekkorom így vagy úgy telt. Az lehet, hogy a szüleinket valamilyen szinten mi választjuk, erre nem tudok bizonyítékot, mindenesetre így próbálom valahogy kezelni ezt:
Nekem is van olyan családtag, aki sok szomorúságot kreált a család életébe, úgy, hogy igazából nem is volt annyira tudatában, mert nem annyira tudatos, mondjuk úgy, hogy nagyon nem az. Azóta mintha javulna, de a gyerekkorom sok szomorú elemet tartalmazott emiatt.
Amikor ezen gondolkodtam, megpróbáltam így: igen, ebben és ebben nem én voltam a hibás, gyerekként meg főleg nem. Sajnos ő (és még akik megbántottak valahogy életem során) ott tartott akkor tudatosságban, ahol. Ezt el kell fogadjam, ez van, nincs mit tenni. Akkor kezdtem elemezni, hogy de mit tehetek én, hogy életembe több szépség jöjjön. Ettől függetlenül. Ami volt, volt, és most is van sok gond. Családtól függetlenül is, nekem is összecsaptak most a hullámok, több téren. Próbálom úgy, hogy igen: ezért tényleg nem én vagyok a hibás! Ezen meg azon tudok változtatni, van, amit tényleg tehetek, és próbálom is. Nem mindig sikerül úgy, ahogy szeretném, főleg, ha beütnek gátló erőelszívó tényezők, de ahogy sikerül, úgy próbálom. És hoz ez apró szépeket, és remélem, hogy egyszer jobb lesz.
Téged elég tudatosnak látlak írásaid alapján, nagyon jól összeszeded a dolgokat, és igyekszel átlátni, jól elemzel szerintem. És emiatt még nagyobb esélyed van arra, hogy tudatosan, elemzés után és közben elindulj a több szépség felé, ott, ahol lehet, azon változtatva, amin lehet. A világ jelenlegi állapotában úgysem lesz minden tökéletes, de a szép dolgokért megéri kitartani.
Valahogy így próbálom, nekem ez válik be leginkább.