Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Vicaa,ugye azt tudod,hogy rajtad kívül senki nem fogja megoldani
2011. március 01. kedd, 15:10 | Éva.

Vicaa,ugye azt tudod,hogy rajtad kívül senki nem fogja megoldani a problémádat.

Itt valóban sok rendes ,megértő ember van-ahogy mondod-,és mindenki próbál neked a maga módján segíteni,de a felismeréseket neked kell megtenned magaddal és a problémáiddal kapcsolatban.

Az én véleményem szerint sok mindent rosszul gondolsz,próbálod teljes mértékben másokra vetíteni a szenvedésed okát,ettől még inkább gyűlik benned a düh,és azok a blokkok,ami miatt ne tudsz kommunikálni,és már haragszol az egész világra,nem csak másokra,hanem leginkább saját magadra.

Első lépésként magaddal kéne kibékülnöd, mert addig/ha magaddal sem állsz szóba,hát/ nem nagyon tudsz elmozdulni ebből az állapotból.
Ki is vagy te?
Én utánad néztem,egy gyönyörű szép,külsőleg egészséges fiatal lány.Tiéd lehetne az egész világ, minden szépségével,ha hajlandó lennél meglátni,észrevenni,beengedni magadba.

Ne haragudj,hogy most ilyen példát hozok,csak szeretnék benned valamit felébreszteni.
Mit szólnál,ha nem ilyen szép egészséges fiatal lány lennél,hanem mondjuk egy tolókocsihoz lennél kötve,bénán,elsorvadva,kiszolgáltatva másoknak,és úgy kéne élned az életedet.Mert vannak olyan emberek,akik még ilyen állapotban sem keserednek el,és harcolnak,hogy amennyire lehetőségük van ,emberhez méltó életet éljenek. Neked pedig erre 100%-os lehetőséged van.Gondolj ebbe bele,
mégis csak van olyan dolog amiben igen csak szerencsés helyzetben vagy.

És tudnék még neked számtalan példát felsorakoztatni,hogy bár sok problémád van még,de mégis más vonatkozásban mennyire szerencsés vagy,és mennyire hálás lehetsz a sorsnak,pl. ennyire súlyos problémákkal nem kell küszködnöd.
Ezzel nem kisebbíteni akarom a ,,bajaidat'',csak azt szeretném mondani,hogy minden belátás kérdése.

Például az is hogy minden problémádat,amit most nehézségnek érzed,a szüleidre leginkább édesanyádra akarod hárítani.
Valószínű,hogy a szüleid megtették ,ami tőlük telhető volt,és nem szándékosan ,nemtörődömségből tették veled azt ,amit most felrósz nekik.
Én sem tudtam pl. intím dolgokat megbeszélni az édesanyámmal,mert ő kicsit szégyenlős típus volt.
Én nem is erőltettem ezt ,de igényem volt rá,és vagy megkérdeztem apámat,nem volt ciki ,vagy leemeltem egy könyvet a polcról és megnéztem ,amire kíváncsi voltam,vagy egy idősebb barátnővel beszéltem meg,vagy egy nagynénivel a családból.Soha nem jutna eszembe ezért anyámat okolni,amikor más területen pedig maximálisan teljesített a családjáért.

Arra szeretnék kilyukadni,hogyha az emberben megvan az igény valamire,annak megtalálja a módját.
Tehát akárhogy is ragoznám a dolgot,mindig is minden tőled függ,még akár gyerekként is.
Azt mondod tőlük nem kaptad meg ezeket a dolgokat,de ha igényed volt bármire is,figyelhettél volna ,a környezetedben,esetleg a rokonságban,vagy egy kicsit idősebb közeli baráttal beszélgettél volna.
A te döntésed volt,már akkor is ,hogy bezárkóztál.
Most meg már annyi dühöt keserűséget halmoztál fel,hogy üvöltenél.

Hát üvölts! Engedd ki magadból a fájdalmadat! Nem kell ehhez hallgatóság,ehhez csak te kellesz.
Mondjad fennhangon ,mondd minden sérelmedet ,bánatodat,mondd megállás nélkül.
Kiabálj,ha kell sírj,ha kell,engedj ki magadból minden fájdalmat,ami lebénít téged,ami meggátol,hogy
beengedhesd magadba,hogy milyen szép is az a világ,ha nem haragszol rá éppen:)

Aztán nézz bele a tükörbe,nézd meg magadat,hogy milyen szép fiatal nő vagy,és milyen sok esélyed lenne,hogy boldog légy,hogy gyönyörű,teljes életet élhetnél,és a lehetősége csak is a te kezedben van.
Neked kell felismerned ,hogy minden tőled függ,nem másoktól.Téged senki nem tud tönkretenni,csak egyedül saját magad.
Ha nem szereted ,és nem értékeled magadat.Ha nem vagy hajlandó észrevenni,hogy milyen gyönyörű és értékes ember vagy ,aki előtt ott áll az egész élet,ami szintén gyönyörű lehet ,hogyha te úgy akarod.

Hiába szerettek volna jobban a szüleid,és hiába törődtek volna többet veled,ha te most nem szereted magadat,és nem törődsz magaddal,és ezt az ő nyakukba akarod varrni.
Ha rájössz,hogy minden tőled függ,minden olyan lesz,ahogy te felfogod,ahogy te látod,ahogy te megteszed,vagy nem teszed.Hogy semmi nem számít ami a múltban volt,mert a sorsod a te kezedben van és senki máséban.

Engedd ki a dühödet,lásd be ,hogy ezek nem valós dolgok,csak hátráltatnak ,visszafognak téged,
mert te nem ez vagy,nem a dühöd,nem az elkeseredettséged.
Ezeket csak itt felhalmoztad tévedésből,mert nem tudod igazán ,hogy ki is vagy te,és a nagy keresgélésben elveszítetted a fonalat. El kell engedned ezeket a téves gondolataidat,érzéseidet,
de előbb be kell látnod,hogy nem ez az igazi ok ,amiért nem találod a helyedet,hanem az,hogy önmagadat nem találod.
Azt keresd meg ,az igazi lényedet,és majd meglátod,hogyha megtalálod,hogy milyen nagyszerű dolgot találsz,micsoda kincset,aki nem egy ,,csődtömeg'',ahogy most gondolod,hanem egy erős,mindenre képes csodálatos ember.
És meglátod akkor a világ is milyen szép lesz egyszerre.Észreveszed ,hogy süt rád a nap,és pattannak ki a rügyek,éled a világ,ahogy te is,csak vedd észre,mert a része vagy.

Figyeld a természetet.A föld a gyökered. A víz a lelked.A szélben szabad vagy ,repülhetsz.
Meríts az energiájukból,hogy te is feléledj a tavasszal,és a tűz már azért lobogjon benned,hogy tudd
hogy miért születtél,azért hogy boldog légy.Csak hagynod kell,hiszen megkaptál mindent.Élj vele,és ne ellene.

Ha a dühödet kiengeded,ha belátod,hogy tévedésben élsz,ha megkeresed az igazi önmagad,meg is tudsz bocsátani már mindenkinek,és magadnak is. Ha megbocsátottál,akkor szeretni is tudsz,ha pedig szeretsz,akkor legyőztél minden akadályt.

Rajta Vycaa! Bízz magadban! Mindenre képes vagy ,ha akarod!