Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kadhafi-a legsötétebb figurák egyike
2011. március 01. kedd, 11:14 | KatiPotter

Folyamatosan követve híreket, Kadhafi az olyan lelkületűek közé tartozik, mint Hitler, Sztálin és a többi tömeggyilkos. Nehéz elképzelni, hogy hogyan jut ide valaki, hova teszi az ilyen a lelkét, ami már szerintem már darabokban van. Ez már a sötétség tettekben való megnyilvánulásának legmélyebb foka. Azok a zsoldosok, akiket lefizet, olyannak tűnnek, mint gyilkoló gépek, akiknek szintén rendesen alulműködhet a szívcsakrája. Olyanok, mint a Gyűrűk urában Sauron orkjai, gyilkolásra, a főnök, a "führer" parancsának feltétlen teljesítésére beállított automaták, akikbe csak bele kell dobni ez esetben a pénzt.
Egyszerűen nehéz megérteni. Ezek nem gyűlölettel működnek, ezek hideg közönnyel. Ezért a hideg közöny, az érzéketlenség az indulatoknál, dühnél is sokkal veszélyesebb.
Kadhafi és a hozzá hasonlók teljesen megfelelnek szerintem a Harry Potter legsötétebb karakterének, Voldemortnak, aki nem ismerte, milyen, amikor a szeretet irányít. Ez vezette őrült dolgokhoz, tömeggyilkossághoz hatalma megszerzése illetve megtartása érdekében. De Sauront is mondhatjuk persze a Gyűrűk urából.
Viszont szerencsére az ilyen előbb-utóbb elbukik. De addig, amit okoz. :S Tegnap beszélgettem erről egyik barátommal, hogy a történelem könyvben olvasni ilyenekről egész más, mint tudni, hogy a jelenben is zajlik ilyen, végig követni az eseményeket, és még így is alig tudja elhinni az ember, hogy ilyenekre képes valaki, hogy ez létezik.