Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aditi képe
Mondom, én ezt értem és egyet is értek. Mégis, az a jógi máshogy
2011. február 28. hétfő, 22:02 | Aditi   Előzmény

Mondom, én ezt értem és egyet is értek.
Mégis, az a jógi máshogy csinálja. és egyébként az az ember is aki a pszichodráma kurzusokat vezette és a barátnőm is aki nála tanult. :) És nekem ez a kétféle mód valahogy a tanulásom része. Még nem látom az egész képet. De érzem.

Mindenesetre egy szó eszembe jutott. "Ráhangolódás"

Ezt gyakran használtuk pszichodrámán.

Ha ráhangolódok a gyermekemre, megissza szegény a csukamájolajat magától, a kérésemre, és még örülni is tud neki, velem együtt. Átadom neki az energiát a szeretett segítségével ehhez: a tudatosságot, hogy jót tesz magával és hogy az néha kicsit keserű, de meg lehet emészteni, sőt ha jól csinálja , nem is olyan rossz. És együtt fintorgunk, és nevetünk. Épp most történt egy ilyen, épp az előbb, itt a kisfiammal...:)))) (Milyen érdekes az élet :)

Vagy vitatkozhatok az ellenállásával, amitől csak még jobban ellen fog állni. (Ez a "szedd már össze magad " - féle "gyógyítás hazugsága) Meg leerőltethetem a torkán, mondván, nem érti szegény, miért van szüksége rá.

Ez nyilván két szélsőség, melyek között fokozatok vannak, de a lényeg az, hogy az első módot preferálom. É úgy vélem, vannak olyan blokkok, amik kizárják a másikat. Szerintem ezért is írunk most itt erről. Az én esetem ilyen volt.

Az a guru, akiről írtam, és a pszichodráma-pszichológus, meg a nő, aki azóta a barátnőm lett tudják így csinálni. És én is ezt tanulom.

De ami a legfontosabb: akkor kezdtem el kijönni a gödörből, amikor rájuk találtam. Ez a legnagyobb tanúsága a jelentőségüknek.

lehet h ez kétfajta megközelítés, lehet h mindkettő kell, használható. Sőt, valószínűleg így van.

És most már könnyebben veszem, ha szembesítenek valamivel, mint azelőtt, de van, h még mindig védekezem ( :) :), és csak utólag vagyok képes feldolgozni, vagy még úgy sem. és ilyenkor jól jön valaki, aki képes ráhangolódni, és ezért mégiscsak önmagamtól veszem be azt a kanál gyógyszert. És szerintem ezzel nem vagyok egyedül.

Szóval, biztos, hogy nem rossz ha valakinek meg tudod mondani a tutit, az sem ha tiszta szándékból segítesz neki, de a hogyan, az szerintem döntő, és lehet h egy olyan valami, amit egy életen keresztül tanulnak a tanítók. Ez a sejtésem.

Namaszte