Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Valójában egyik képesség sem különleges
2011. február 28. hétfő, 11:48 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Gyönyörűek ezek a mondataid Ramina: "Abban hiszek, hogy spirituális életünk van. Mindenféle szinten lévőnek spirituális az élete."

Viszont ezt másképpen látom: "A különleges képességek nem feltétlen hozzátartozói az életnek, de melléktermékként megjelenhetnek."
Szerintem minden képesség természetes, csak azokat tartjuk különlegesnek, amelyeket nem értünk, vagy amelyek még nem működnek a nagy többségnek.

Egy csecsemőnek különleges képesség az, hogy a felnőttek tudnak járni, beszélni, kontrolláltan kakálni. Nekünk ez már természetes.
Az emberek többségének a belső látás, az irányított megérzés is különleges. Nekem ez természetes.

Miért ne lehetne része a spirituális életünknek a "különleges" képességek fejlesztése? Mint például a feltétel nélküli elfogadás, a kötődés mentesség vagy a mindent tudás, a tisztán látás is?
Saját tapasztalatból írom, hogy sok képesség kifejlesztését az egom kicsinyes érdekei hajtottak, végül mégis a spirituális fejlődésem részei lettek. A mai látás képességemmel olyan mértékben tudom segíteni a saját vagy mások fejlődését, amit ezek nélkül egyáltalán nem tudnék megtenni.

Látom, hogy mi a következő lépés a lelki életemben, látom, hogy hol van az a parányi elakadás, amit száz jós-látó-parafenomén sem venne észre, látom, hogy pontosan melyik technika fog segíteni feloldani a gubancot. A belső látás nélkül vakon kellene botorkálnom az úton és század ennyire sem haladtam volna, mint így!

Patanjali a Jóga szútrákban külön kiemelte a megkülönböztetés képességét és a Látók előnyét az úton járásban. Aki lát, az tisztábban, pontosabban tudja az útját és fényt visz a vakok útjára is.
Sok éves tapasztalatom, hogy azok az önmegvalósítók, akiknek nem működik a belső látásuk, intuíciós képességük, azok csak igen lassan botorkálnak az úton, mert minden elágazásnál, kérdésnél elakadnak, nem tudják a pontos választ.
Én tudom a válaszokat és ez mindenhol előny!