Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Miért félünk annyira, hogy belénk látnak?
2011. február 27. vasárnap, 21:44 | Huszti Sándor -...

A fentebbi viták kapcsán fontos lenne ránéznünk arra is, hogy miért félünk annyira, hogy belénk látnak? Miért van szükségünk magán szférára?
Veszítünk bármit is a szabadságunkból, ha átlátnak rajtunk?

Ahogyan azt valaki fentebb már írta, azért félünk, azért titkolódzunk, mert vannak dolgaink, amelyekben nem vagyunk magunkhoz vagy másokhoz elég őszinték, becsületesek. Ezeket a kis titkainkat, szégyellni valóinkat dugdossuk (dugdosnánk) el a kíváncsi tekintetek elől, ha tudnánk.
De ahogyan bizonyos szemszögből minden egy és éppen ezért minden tudható, látható, úgy a Belső látás II. csomagban is tanítok egy olyan technikát, amely számára nincs fal, védelem gát, mindent meg lehet vele látni, bármit meg lehet vele tudni.

Nem védekezni kellene, hanem inkább azt megvizsgálni, hogy miért úgy élek, éltek, hogy van mit féltened, van mit rejtegetned? Élj olyan tisztán, olyan becsületesen, olyan szégyen és hamisság mentesen, hogy ne kelljen semmilyen információt sem féltened, semmit sem eldugnod, elrejtened!
Ez csak rajtad múlik, a Te őszinteségeden, tisztaságra törekvéseden, míg a másik úton mindig lesz olyan, akit bevonzol és meglop, megles, kihasznál. A másik úton másra kened a felelősséget, mástól félsz és ezért Te, sosem tudod megoldani a problémát.
Ezen az úton viszont meglátod magadban a legmélyebb gyökeret és azt feloldva elmúlik az összes félelmed, veszély- fenyegetettség-érzeted.