Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Olyan világban élünk, ahol nincs szükség védelemre.
2011. február 27. vasárnap, 21:22 | Huszti Sándor -...   Előzmény

"Bárcsak olyan világban élnénk, ahol nincs szükség a védelemre. Ha mindenkiben megbíznék..."
Olyan világban élünk, ahol nincs szükség védelemre.
Minden, ami támad, az a javadat szolgálja. ...ha észreveszed, hogy mit tanulhatsz tőle, belőle.
Én sohasem tanítottam azt, hogy szükség van a védelemre. Habár tanítottam védekező technikákat, akár szellemi-démoni lények, rontás, ártás ellen, akár a fürkésző tekintetek ellen, de mindig kihangsúlyoztam, hogy ezekre csak egy alacsonyabb tudatossági szinten van szükség, amikor még nem tudod, hogy Te álmodsz mindent, magadnak teremted a tanítást, amit egyébként úgy hívunk: az élet.

Aki ezt tudja, az nem bántást, nem kihasználást, nem lopást, vagy privát szféra megsértését látja ezekben, hanem azt kérdezi magától:
- Miért vonzottam be ezt?
- Mit kell tanuljak belőle?
- Melyik félelmemet vagy vágyamat látom ebben megnyilvánulni?

Amikor ezekre a kérdésekre megjön a válasz, megismerheted a saját feldolgozatlan tudatalattid tartalmait és azokat feldolgozva gyökerétől fosztod meg a félelmeidet, (téves) ragaszkodásodat, hamis elveidet.
Onnantól vagy nem történik veled olyan, vagy ha történik, akkor azt nem negatívumként éled meg, hanem a változás részeként.
Például a lopás csak akkor veszteség, ha ragaszkodsz a vagyonodhoz, mert még abban hiszel, hogy bármi is a Tiéd lehet. Ha viszont nem ragaszkodsz, akkor úgy élheted meg, hogy elvittek egy tárgyadat, ...talán már Neked sincs rá szükséged.
Vagy nem úgy látod, hogy megcsalt a párod, hanem hogy tovább állt, mert már nem illetek össze.
Ilyen a változásban lenni és nem védekezni.