Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Michaelita képe
egy folyamat elindult
2011. február 27. vasárnap, 9:00 | Michaelita

Úgy gondolkodom róla, hogy egy folyamat elindult, amikor is az emberek elvetik a régit, hogy megszülethessen egy új. Őszintén sajnálatos, hogy ez életeket/áldozatokat/szenvedést és vért követel és csak bizonytalan és átmeneti enyhülést hozhat. Az is sajnálatos, hogy ők nem tudnak/nem ismernek más eszközöket a jogaik érvényesítésére.

Kicsit úgy is gondolom, hogy helyettünk is teszik a dolgokat. Mert szomorú, hogy közöttünk magyarság között sincsen egység/egységtudat, inkább jobbára széthúzásfelé irányultság.
Pedig ősi tudásunknál fogva mi a fénykereszténység országában élünk és vérünbe/hitrendszerünkbe szellemileg beleíródott ezzel kapcsolatban minden fontos információ még a leszületésünk előtt.
Egyszer egy honlapon azt olvastam, hogy a magyarság nem származást, hanem egyfajta sajátos lelkiséget jelent. Ezzel nagyon is egyetértek. Azután azt is olvastam, hogy az amerikaiak kimutatták, hogy mi magyarok (.... számú génjeinkkel), annyira sajátosan más génekkel rendelkezünk, hogy génjeink a többszörös, sokszoros keveredés után is képesek megőrízni az eredeti/ősi tulajdonságaikat. Úgy gondolom, hogy ez sem véletlen.
Úgy érzem már jó pár éve, hogy nem véletlen, hogy éppen most és éppen ebben az országban élek. Büszke vagyok a magyarságomra (a szó jó értelmében) és abban látom a jövőnket, hogy hogyan tudjuk megérteni/megértetni magunkat magyar társainkkal, más népekkel.
S a saját feladatom ebből következően, hogy önmagamat jobban megismerjem, megértsem.
Megértsem a lázadó oldalamat, amely egyetért a most zajló folyamatokkal és megértsem a békére törekvő személyiségrészeimet, amely ugyanazokat az eredményeket szeretné elérni, amit a lázadó, csak békés, harmónikus, tudatos eszközökkel/hozzáállással.
S addig is míg ezen dolgozom belül, imádkozom azokért az emberekért akik a megindult folyamatban már benne vannak, annak szenvedő alanyai (ezt tudtam tenni a mellettünk dúló Jugoszláv háború idején is)
Én (most) így látom önmagamat/önmagunkat és a folyamatban résztvevők viszonyát.