Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aditi képe
Nem így értettem. Nem úgy hogy a globalizáció "nyitja" fel a
2011. február 26. szombat, 23:31 | Aditi   Előzmény

Nem így értettem. Nem úgy hogy a globalizáció "nyitja" fel a szemüket, vagyis nem lesznek tőle megvilágosultak. Csak olyan értelemben nyitja fel, hogy egyáltalán eszméletre térnek. Mint amikor a sötét erdőben, ahova megvezettek, meglátod a fényt: jé, hát máshogy is lehet... nem csak mérgezetten, nyomorban, tudatlanul, stb. Ne ítélkezz, a pokol aljáról is van kivezető út, de az általában nem valami nemes gondolatisággal övezett előadásokat hallgató megvilágosodásra törekvés. Ilyenkor a harc, vagy egyszerűen a lázadás is már valami. Életjel. Igaz, még ostoba és céltalan, de már legalább cselekvő. A vak, nyomorult és tudatlan ember csak kapálózni tud, amikor ráébred, hogy már több levegőt használt, mint amennyi van. De ez a kapálózás már valami más, mint ami eddig volt. Hidd el, én tudom. :)

"nem véve észre , hogy zsarnokaik az ő mérgezettségük által lehettek azzá amik ," ez ránk is igaz. És egyáltalán minden elnyomott nemzetre, emberre.

"A lelki élethez nem feltétel a nyugati komfort" Ki mondta, hogy az? Én nem állítottam ezt. Csak hogy ők így vélik. Vagy így sem: csak meglátták a csontot, amiről azt hiszik.... a folyamat a lényeg, amiről az előbb írtam.

Félreértettél, én nem szándékozom ezeket elemezgetni, mert nem érdekel. A folyamatba helyeztem, egy nagyobb panorámába.

"Hány szívnek kell még megszakadni addig , amíg a gonosz is már szeretetteli gonosszá válik?" Bírom a stílusod. De szerintem egy szívnek sem kellene megszakadni, amint felismeri a hordozója, hogy nem rajta kívüle történik a története, és felvállalja a benne lévő felelősségét. (de csak az övét!)

Tudod, mi a gonoszság? Hiány. Szeretet-hiány. Ugyanez a düh, a harag, a vágy, a félelem, de még a szerelem is.

Ezért nem érdemes ítélni.

Nem érdekes, hogy a gonoszok gonoszok. Majd ők is rájönnek, mi a pálya előbb utóbb. Így, vagy úgy.

Mi csak foglalkozzunk a saját dolgunkkal. Mindenki a maga szintjén.

Namaszte

U.I.: tényleg....:))) ez már valami súlyos laterális zavar. Anyám mindig mondta, hogy nálam valami fordítva van bekötve.. :9 Valószínűleg az "élez" szó a tartalmi találkozó.