Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Információszerzés
2011. február 26. szombat, 8:46 | Látogató   Előzmény

Lessz ne mulass Findusz című mesében eme lelkiismertfurdalás nélküli szavakkal ment be Pettson házába az utazóügynök:
„Erre jártam, be volt csukva az ajtó, kinyitottam és bejöttem.”
Persze Pettson megütközött a viselkedésén. Vajon miért? Mert rejtegetni valója volt? Nem, csak azért, mert van a privát szféra, amibe csak engedéllyel illik/szabad belépni.

Szerintem, Sanyi, amit a fizikai világban nem veszel szívesen, azt az asztrálvilágban sem kéne megtenni. Mit szólnál ahhoz, ha egy kíváncsi megfigyelőt találnál a nappalidban? Csak megfigyel, nem nyúl semmihez, nem visz el semmit, csak úgy besétál, mert be tud sétálni. Csak kíváncsi. Vagy ott szobrozna az ablakodban, hogy lássa az értékeid, csak meg szeretné megnézni, hogy mid van. Ezt helyénvalónak gondolod?

Isten nem kíváncsi látogató, mégha tudatdarabkádnak az önállóságát biztosította is számodra, különösen azért, mert minden csatorna létezik, amivel a teljességhez eljuthatsz önmagdon belül. A magad istene vagy, nem másé. Önmagadba akkor és úgy nézel, ahogy tudsz és akarsz, ahogy a tudatalatti és az energetikai blokkok megengedik, ahogy megnyílnak a csatornáid feltárul a saját világod. De nincs jogod másokat vizslatni, ha kedved szottyan, akkor sem, ha képes vagy rá.

Ha nem invitálnak be, nem mehetsz be, ha nyitva az ajtó, akkor sem. Amerikában ezt valahogy tudják az emberek, bár ott több államban a hívatlan látogatót következmények nélkül le lehet lőni. Csodálkoztam is, hogy a házinéni nem zárja az autóját és az ajtót, pedig az egy 80 ezres város volt, nem eldugott kisváros.

Mondjuk nálunk más a helyzet, mesélte egy interjúalany, amikor a házát felújították és az udvarra kivitték a bútort, akkor volt, aki feljogosítva érezte magát, hogy ha már az udvaron van, akkor el is viheti.
Az asztrálsíkon mozgók közül többek esetében tapasztaltam ilyesmit. Fogalmam sincs, hogy honnan veszik, hogy ilyesmit tehetnek. Mi az, hogy nem tudja hol a határ? Ha már elveszítette a természetes erkölcsi érzékét, akkor legalább a tanfolyamon érdemes megtanítani nekik, hogy hol húzódik a határ. De ha már a tanár sem tudja?

Nemrég költöztünk utcafrontos házba földszintre, még sosem laktunk ilyenben és minden arra járó automatikusan benéz. Amikor nyitva volt az ablak és a harmadik szomszéd automatikusan bebámult, még elnézést is kért. Az emberek valahogy érzik, hogy nem helyénvaló a kíváncsiság. Az asztrálvilágban miért volna az? Ha érdekel, hogy néz ki a ház, miként élnek, kérdezd meg, hogy megfigyelheted-e vagy mutassa meg, de a kerítésen vagy az ablakon keresztül bebámulni nagy illetlenség. Ha akarja megengedi, hogy nézelődj, de egyébként semmi közöd hozzá.

Igen, van, amikor feltárulnak mások érzései, gondolatai csak úgy, anélkül, hogy szándékunkban állna megtudni. Ez esetben egyetlen kérdés a felsőbb énhez elegendő annak eldöntésére, hogy szabad-e nézelődni vagy sem. Ha nem, akkor érdemes utánanézni, hogy miért történt az eset. Olykor amolyan hatalommal való élés-visszaélés teszt az ilyesmi. Ha visszaélsz a hatalmaddal, akkor nem jutsz tovább. Nem szerezhetsz akárhogy információkat, mégha ügyesen tudod magad álcázni és nem vesznek észre, ha ki tudod adni magad másnak, akkor sem. Mindig van tovább, de csak akkor, ha morálisan okésan használod a hatalmadat. Ahogy az Akashában sem turkálhatsz szabadon, másban sem. Meg kell szerezni az engedélyeket.

Ha tudni akarod, ha információra van szükséged mindig kéznél vagy magadnak. Másokban nincs semmi, ami benned nincs, amit más tud, azt Te is megtudhatod. Kérésedre elmondhatja, megmutathatja más vagy ha nem, magadban rábukkanhatsz a válaszra. Persze van, amikor a sok kíváncsiság és tett szeméthalmát el kell előbb takarítani a csatorna nyílása elől, amin beáramolhat az információ.

Azután meg az, hogy érzékeled mások gondolatait és érzéseit attól még ugyanolyan ember vagy, mint mindenki más. Minden ember egyenrangú, mert mindenkiben ott a képesség, éppolyan felsőbb, isteni én munkálkodik bennük, mint benned, mégha a programjaitok, a fejlődéstörténetetek és a kibontott képességek különböznek is, mégha az energetikai világ most idegen is számára. Az igen nagyfokú tiszteletlenség, ha kéretlenül stírölöd a másikat, különösen azért, mert magad levédve jársz. Vagy úgy gondolod, ha olyan tudatlan, hogy nem védi le magát, akkor nyugodtan kiolvashatod, ami jólesik? Miért olyan ostoba, hogy nem védi le magát, védje le magát, akkor majd nem olvasod ki? Erre a morális alapra még homokvárat sem lehet építeni, nemhogy a teljes isteni hatalom birtokába jutni.

Egyetértek veled, önmagunkban kell építkezni, ez mindenkire vonatkozik, Rád is. És ez azt is jelenti, hogy nem mások építményeit vizsgálgatni a hátuk mögött, engedély nélkül. Engedéllyel már teljesen más a helyzet. Olyan kínos azt megszerezni? Van, akinek az engedélyét nehéz megszerezni, de tiszteletben kell tartani, ha nemet mond, ahogy a Te védelmi rendszered is illik tiszteletben tartani.

Üdv:
Karmatörlő