Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Ez is egy felfogás, viszont én úgy érzem, feladatom magam
2011. február 25. péntek, 23:13 | KatiPotter   Előzmény

Ez is egy felfogás, viszont én úgy érzem, feladatom magam választottam, és ehhez kapok képességek. Vannak dolgok az életemben, amiről érzem, hogy ezt korábban eldöntöttem, én magam, de később teljesednek ki. Szóval nem értek ezzel egyet. Lehetnek kollektív feladatok, de nem hinném, hogy irányítana bármi. Egyébként nagyon hasonlít a felfogás, amiről írsz, ahhoz a "fényhozó" emberéhez, akivel nemrég összehozott az élet, az ő hatására született a Spirituális nacionalizmus cím blogom. amit írsz, az nem olyan durva nyilván, ő nagyon elvakult volt, és borzalmas hülyeségeket mondott. A tied nem olyan, nincs benne semmi gyűlölet, csak kicsit más, mint ahogy elképzelem. Lehet, hogy van benne valami, de én a sajátomon maradok, amit eddig bizonyított az élet:

"A döntéseinkben, nem pedig a képességeinkben mutatkozik meg, kik vagyunk valójában." (Rowling)

Felelősségünk van, mi választjuk, és nincs kódolva. Én ebben hiszek, és ezt is figyeltem meg. És ebben a kérdésben nehéz meggyőzni, mielőtt bárki próbálja. :) Én az esélyegyenlőség hirdetésének feladatát választottam, Rowling-vonal. :) Én, tudatosan választottam. Csak eleinte nem ment jól. Mert akik ugyanezt hirdetik politikai célokból, nagyon nem biztos, hogy ezt teszik, hanem pl ellenkezőjét, elnyomnak minket magyarokat. Szóval önállóan csinálom már, és már nem politizálok annyit, csak figyelek pár dolgot. Viszont erre különösen érzékeny vagyok, erre a témára, és ezt korábban tudtam is, hogy szeretnék ezzel foglalkozni. Nem azért, mert kódolták, hanem mert akartam. Azt képviselem, hogy mindenkinek lehetősége van arra, amire akarja. És nem a származás dönt. Hanem mi felül tudunk emelkedni, akár család által szerintünk rosszul tanított dolgokon is, én már átéltem nem egyszer. És még sokan.

És nem is tartom igazságosnak valakit elkönyvelni népcsoport alapján, még ha összesítve úgy is tűnik, hogy el lehetne valamiért negatívan. De annak tisztességes, fényhozó tagjainak hogy esne ez az elkönyvelés, eleve elrendelés? Rosszul, teljes joggal. Isten a szeretet, és ennek ez ellentmondana az eleve megbélyegzés, elkönyvelés. Ezért nagy ajándék Istentől a szabadság. Igaz, ezért vannak a hülyeségek, de épp ezért mégis nagy ajándék, hogy mi dönthetünk, merre szeretnénk menni.