Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aditi képe
Én sem értettem azelőtt. Ehhez meg kell érteni a Dharma fogalmát
2011. február 25. péntek, 22:31 | Aditi   Előzmény

Én sem értettem azelőtt. Ehhez meg kell érteni a Dharma fogalmát és azt hogyan lehet oda eljutni. Szerintem csak azután lehet eldönteni, ez "tetszik-e" vagy nem.

Az egyéni feladat egyáltalán nem zárja ki a kollektív feladatot, sőt a családok és a nemzetek általában egy szellemi feladatcsoportba tartoznak. (Vagyis ugyanazt a nagyobb feladatot látják el a külön külön feladataik teljesítése révén.)

De egy dologban tévedsz. A feladatainkat nem magunk határozzuk meg (nem az elménk, az érzéseink, az egónk, a személyiségünk, az akaratunk) Az kódolva van bennünk szellemileg, és éppen ez az, amire rá kell találnunk a karmikus feladataink megoldása után (vagy közben). Ez is egy megvilágosodás. Mindenki más adottságokkal, helyzettel, képességekkel született, és más dolgokat tanul, más sorrendben. És ez meghatároz egy utat, de össze is ad egy vagy néhány lehetőséget, amire mindez képesít.

Mozart nem lehetett volna jogász, még ha akart volna sem. Túl sok inspirációt és adottságot kellett volna elnyomnia ehhez, még ha meg is tudta volna tanulni. Akik rátalálnak a belső inspirációra, megtalálják a Dharmáukat előbb utóbb. Akik elvesznek az egoban, a tévedésekben, hiedelmekben, a társadalmi előítéletekben, az elvárásokban, a vallások nyújtotta illúziókban, mások éltét élik stb stb, azok nem. De nem is élnek soká. Mostanában a rák öli meg őket.