Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aditi képe
A látás hatalom és nem mindegy hogyan élünk vele
2011. február 24. csütörtök, 23:55 | Aditi   Előzmény

Szerintem le lehet szabályozni a látást, amikor nincs szükség rá, és meg lehet tisztelni az embereket azzal hogy ugyanolyan "egyszerű" ember vagy, mint ők, amikor nincs szükség a spirituális képességeid használatára.

Most láttam (milyen véletlen) egy filmet Jézusról és épp ezt értettem meg belőle.

Nem csak hogy nem kérkedett a hatalmával, hanem emberként élt mindig, a legegyszerűbb emberként, aki akkoriban lehetett, ezért volt szegény és ezért járt gyalog, és "kis" vagyis alázatos ember maradt az emberek között.

Csak akkor használta a képességeit, amikor az isteni énje szólította, és azzal a céllal, hogy megtanítsa az embereket arra, hogy nekik is van egy isteni énjük, amivel élhetnek és hogy szeretettel kell élniük vele. Épp úgy, ahogy ő tette. Ezért volt az egész élete példa és ezért kellett emberként elszenvednie a megöletését, pedig megmenthette volna magát a hatalma által.

De a hatalom egy erő, mint az agresszió, vagy a szerelem, vagy a vágy, vagy a félelem, amelyeket meg kell szelídíteni a szeretet erejével. A látás hatalom. nem lehet vele kényünkre kedvünkre élni, persze láthatjuk a világot másképp, de ha nem kérik, egyszerűen felesleges más személyiségében, gondolataiban, érzéseiben kutakodni. És megértem ha ezt egyesek betolakodásnak érzik.

Isten valóban mindent lát, de mi nem vagyunk istenek. Csak kölcsön kaptuk az Isteni erőt, amelyet felfedezhetünk, de nem az a cél, hogy istenné váljunk ez által, hanem éppen az, hogy megtanuljuk a belső, tiszta, isteni énünk szolgálatába állítani ezeket a képességeket (is). Ehhez pedig a szeretet, az alázat tanulása segít hozzá. Jézus legalábbis ezt tanítja és én igaznak érzem.

A szeretet tanulása nagyobb feladata az embernek mint az össze többi. Mert az összes többi semmit sem ér a szeretet nélkül, viszont egy teljesen tudatlan ember, aki tud szeretni többet ér minden hatalomnál, ami szeretet-nélküli. Ezért tudja az ördög megkísérteni még Jézust is. Mert a szeretetre minden ember képes, az is akinek nincs semmije, szegény, beteg, hatalom és tudás nélküli. A legelveszettebb ember is képes a szeretetre. De ezt a képességet megélni tudás, gazdagság, erő, hatalom, szépség és minden más birtokában sokkal nehezebb, mint anélkül. És akinek megadatik ezek közül csak egy is, legyen az akár a hatalom, annak meg kell tanulnia helyesen élni vele. Szeretettel és alázattal, mások és az önmaga isteni énje szolgálatában.

Persze lehet máshogy is, de pl. Jézus azt mondja nem éri meg. Én hiszek neki.

Íme a link, ha még nem láttad ezt a feldolgozást, ajánlom megnézésre:

http://www.magyarvagyok.com/videok/28-Film/45607-Jezus-1-resz.html

Namaszte