Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
,,szerintem tudatlanságból csinálunk hülyeségeket,'' Erről szólt
2011. február 20. vasárnap, 15:09 | Éva.   Előzmény

,,szerintem tudatlanságból csinálunk hülyeségeket,''

Erről szólt a hozzászólásom,csak én finomabban fejeztem ki magamat.Örülök hogy észrevetted.

Nekem semmi kifogásom az ellen ,hogy hiszel az evolúcióban ,vagy szükséged van arra ,hogy
csak akkor tudsz elhinni valamit,ha arra tudományos bizonyítékok vannak.
Az ember nyugodtan lehet materialista,szíve joga,én minden világnézetet tiszteletben tartok.
/a buddhizmus is tulajdonképpen materialista szemlélet:)/

Azt kell eldönteni,hogy spirituális úton vagyok e,és az Istent a Transzcendenst akarom e keresni,megismerni,átélni,tapasztalatokat szerezni róla? ,mert erre nincs tudományos bizonyíték,soha nem fogsz találni ilyet.Csak és kizárólag saját tapasztalatokkal lehet elérni,és még nagyon megfogalmazni sem lehet,nem hogy bizonyítani:)

Ez két teljesen különböző dolog,de te ezeket még összemosod magadban,és nem veszed észre ,hogy ennek az ügynek a kapcsán is ez robbant ki benned,hogy még nem tudod eldönteni,hogy miben is hiszel igazán.
Összemosod a dolgokat,ebben is egy kicsit abban is egy kicsit,nincs egy határozott,letisztult álláspontod.
Ez nem kritika feléd,csak előbb utóbb úgy is rákényszerülsz,hogy ezekben a dolgokban rendet tegyél magadban,mert a lelkedben az igény felmerült erre,ahogy a mostani problémád is ezt mutatja.
Az ember gyökereit ,hovatartozását nem csak a ,,földi '' családja jelenti,hanem a szellemi hovatartozása is,mert az fogja megadni a valódi stabilitását a világban.
Egyszer úgy is le kell majd tenned a voksot,mert elengedhetetlen hogy szellemi gyökered ,hovatartozásod is legyen.
Ez lehet bármi amit választasz,igaznak tartasz,de az egy konkrét dolog ,irányultság,nem pedig ebből is egy kicsi ,meg abból is egy kicsi.

Erre természetesen rájöhetsz tíz év múlva is,és addig még kaphatsz egy pár ilyen a mostanihoz hasonló problémát a lelkedtől,de minek ezt megvárni,amikor már az első probléma is erre figyelmeztet?
Te okos is vagy,éber is vagy /ahogy ismerlek/ mélyedj el magadban,és keresd meg az igazi okot. /Tudod,mint az az őstörténetes meditációd:)/
Nehogy már más mondja meg neked:)))