Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
,,Gyökérok''
2011. február 20. vasárnap, 14:05 | Éva.   Előzmény

Kati én nem akartam rögtön a lényegre térni,hogy szerintem mi is itt az igazi probléma,először csak
higgadtságra türelemre intettelek,mert azt gondoltam,hogyha átgondolod kicsit a dolgokat,meg a hozzászólásokat is,akkor rájössz magadtól,hogy mi is itt a valódi probléma a ,,gyökérok''

A meglátásom szerint a létszemléletedben /világnézetedben/ vagy bizonytalan,az nem alakult még ki,és ez az oka annak ,hogy most ez nálad lelkiismereti problémát váltott ki.
Istenigazából nem vagy biztos abban ,hogy miben is hiszel.Egy kicsit hiszel Istenben,/de egy általad elképzelt Istenben persze:)/,de ugyanakkor az evolucióban is.A tanulmányidból kifolyólag is matrialista szemléletet tanultál,de ugyanakkor a spiritualításról beszélsz,sőt ezoterikus is vagy,meg még nagyon sok mindenben hiszel.

Ez szerintem egy szellemi káosz benned,és esősorban ezekben a létszemléleti /világnézeti/dolgokban kéne rendet teremtened,hogy legyen egy stabil világképed. Ne mindenből egy kicsit,vagyis semmit, hanem végre tisztázd le magadban ,hogy valójában mit is gondolsz Istenről,magadról,a világról.
Ha ebben megtalálod a stabilítást,csak akkor tudsz ilyen kérdéseket eldönteni,amiből most lelkiismereti problémád akadt.
Ez nem azzal fog megoldódni,hogy most hopp kiugrok az egyházból,és akkor megoldódott a problémám.
Biztos vagyok benne ,hogy nem fog,és nem véletlenül van benned ez a bizonytalanság és félelem ,hogy majd a környezeted mit szól ehhez,mert ha te biztos lennél az igazadban,akkor ez legkevésbé sem érdekelne,hogy a faluban majd ki mit mond. /ez is a bizonytalanságod egyik bizonyítéka/
Benned nagy a bizonytalanság,mert nincs még egy kialakult világnézeted,és számomra ez a
lelkiismereti probléma most pontosan ezt mutatja,és nem jól ismerted fel szerintem az igazi okot.

Ez pont olyan ,mint amikor megbetegszünk,és tűzoltásként a tünetet kezeljük.Ebben a helyzetben a tünet,az amit felismertél,és ezt akarod villámgyorsan megszüntetni,de a betegség ettől még nem fog meggyógyulni,mert nem a valódi okot kezelted:)

A valódi ok,ami a lelkedet már most felkavarta,a létszemléleti bizonytalanságod, és addig úgy is újabb és újabb problémákkal fogsz találkozni ezen a téren,amíg ezt nem teszed a helyére.