Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
A tudatos áradás képessége: Kevesebb ego, több Önvaló!
2008. augusztus 09. szombat, 23:56 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Szervusz Imre!

Úgy gondolom, hogy ez az a képesség, amikor eggyé tudsz válni a világ akaratával, együtt rezegsz vele, mert nem mást akarsz, hanem pontosan azt, ami el van rendelve. Persze Te ezt úgy is megélheted, mintha a világ követné a Te akaratodat, de ez már csak nézőpont kérdése.

Ebben az állapotban olyan belső egység, harmónia élményed lehet, hogy már ez hatalmas erőket szabadíthat fel és mivel nem ellenkezel a valódi út ellen, ezért folyamatosan zöld utat kapsz, bármerre is jársz!

Én tudatos áradásnak hívom ezt az állapotot és képességet, ha valaki már önszántából is bele tud kerülni. Ez a képesség nem csak kifejleszthető, de a spirituális fejlődésünk egyik elengedhetetlen állomása, hiszen a lelki önmegvalósulásunk útján tudatosan kell feladnunk az egoból való irányítást.

Habár megszoktuk, hogy az egonkból irányítjuk az életünket és a lelki fejlődésünket is, és ez néha még jól is működhet, mégis át kell adni az irányítást először a belső bölcsességünknek, majd végül a Lelkünknek!
A belső bölcsességünk az intuíció által vezetve egészen szinkronba kerülhet a világgal, de a kontroll mentes, felszabadult egységre a Lelkünk képes csak. Ez az önátadás bekövetkezhet spontán, vagy valamilyen sokk hatására és elérhető tudatosan is az erre kifejlesztett gyakorlatok segítségével.

A gyakorlással alapvetően két részre érdemes koncentrálni:

  1. Az ego vágyainak, félelmeinek és az ezekből fakadó céloknak és terveknek a felismerésére és felszámolására.
  2. Párhuzamosan pedig a sors, út, Tao felismerésére, belső érzékelésére és az önátadásra.

Ha ezt a két utat egyszerre járjuk, gyakoroljuk, akkor ezzel kifejleszthetjük a belső úton járás képességét, ahonnan már könnyebben eljutunk a tudatos áradásba!

Az ego terveinek és céljainak a felszámolására ezeket a Sirály tanfolyami csomagokat ajánlom:

A belső út és tudatos áradás elérésére pedig ezekben találod meg a megfelelő gyakorlatokat és a hozzájuk kapcsolódó előadásokat:

 

Én szinte az utam elejétől fogva rendszeresen gyakorlom ezeket a meditációkat, az elengedés és feladás gyakorlatokat, hiszen tapasztalatból tudom, hogy:

"Kevesebb ego, több Önvaló!"