Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
saját példa :-)
2011. február 10. csütörtök, 16:40 | coconutsoup   Előzmény

Tanika!

Gondoltam leírom a saját példám.
Nagyon sokáig csak éltem bele a világba. Aztán szép lassan elkezdett érdekelni a spiritualitás. (Azóta tudom, hogy lélekcserém volt 27 éves koromban. Új, magasabb tudatosságú lélekaspektusom választotta ezt a Földi, fizikai élet megtapasztalását). Elkezdtem könyveket olvasni (pl Müller Péter, Popper, Rüdiger Dahlke, Szepes Mária stb, stb), mert azt gondoltam, én egyedül is fejlődhetek. Sokáig így is volt, de szép lassan "véletlenül" mindig olyan emberek társaságába kerültem, ahol tanultam, rajtuk keresztül új dolgokat tudtam meg. Most is olvasok, keresek, tapasztalok, fejlődöm. Járok közös meditációra, de otthon is lehet meditálni (energologia.com). Ez is az adakozás egyik formája, pozitív gondolatunk ereje megsokszorozódik.
Mi az első lépés? Én tudattalanul jutottam el egy ideig, de persze legjobb tudatosan keresni.Ha van benned egy vágy, hogy fejlődj, tanulj és nyitott szemmel jársz, akkor a lehetőségek jönni fognak maguktól. Olvasd el pl Esther és Jerry Hicks Kérd és megadatik c. könyvét, ott rengeteg gyakorlati tanács van. Próbálkozz és ha sikereket érsz el, meglátod már nem leszel szkeptikus. Én is rengeteg mindennel kapcsolatban voltam szkeptikus, aztán lassan megismertem a miérteket és hogyanokat, azóta óvatos vagyok a szkeptikussággal. :-) Most ott tartok, hogy OK, lehet, hogy jelenleg nem rendelkezem elég tudással az adott dolog megértéséhez, de kérem Istent, hogy amennyiben nekem ezt kell tudnom és a legfőbb javamra válik, akkor érkezzen meg hozzám a megértés a legtökéletesebb időben és módon. ennyi :-) aztán vagy jön vagy nem.
Semmi sem kötelező, csak amit szeretnél, hisz szabad akaratod van! Istennek nincsenek elvárásai velünk szemben. Ö a tiszta szeretet. Olvastam és nagyon szeretem N. D. Walsch könyvét. Ő is többször kérdezi, hogy tényleg Istennel beszélget? Mire a válasz:nem mindegy? tudsz ennél jobb módját arra, hogy éljük az életünket?
Ez szuper hozzáállás szerintem. Azt a tanítást fogadd el, ami neked épp akar igaz. Ami neked a szeretet. Ha értékálló, akkor megmarad. De simán lehet, hogy egy idő után "továbblépsz". Szerintem a legtöbb tanítás ugyanazt mondja. A legfontosabb dolog a SZERET.
Csodálatos és tökéletes spirituális lények vagyunk, egyetlen dolgunk van, erre emlékezni. :-)))