Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Medve képe
Köszönöm Neked, Kedves
2011. február 06. vasárnap, 10:25 | Medve   Előzmény

Köszönöm Neked, Kedves tanika, hogy bizalmaddal megtisztelve, megoszthatom Veled élettapasztalataimat és Tanítóim bölcsességeit.
-"az első lépés" az önismeret, e nélkül magad sem tudod, hogyan is működsz-működünk.
Alkalmas lehet erre pl,. Sanyi önismereti csoportfoglalkozásai, de Pl. Budapesten egy éves kurzusok indulnak ingyenesen és ezek is nívósak. Utóbbi V. ker. Deák térhez közel, minden hónap első szombat-vasárnapján, 9-18 óráig.
-második lépés, akár első lépéssel párhuzamnban, az univerzum-energetikai szabályok, megismerése és beépítése a hétköznapjaidba. Gyakorlati tanácsok inkább szóban, mert pötyögve hosszú lenne és fontos a személyes kontaktus, a személyre szabottság végett.
- harmadik lépés, felismerni az elme lecsendesítése által az energiákhoz kapcsolódás jelentőségét, megtapasztalni a valódi ÉN-t, az ATMÁT-lelket bennünk, vagyis feladni a fizikai testünkkel való azonosulást. Pl. meditációk, mélyrelaxok, stb.
Mindaddig, amíg ezt meg nem tapasztalod, olyas valamiről beszélsz, amiről gőzöd sincs. Pl. hogyan mesélném el neked a kókusz ízét, ha még sohasem kostóltad? Ha körülírnám, lenne egy sajátos elképzelésed az ízéről, ám ez bizonyosan nem az lenne ami valójában, ehhez meg kell ízlelned!
-további lépések, néhány olvasmányban tömnören benne van az élet eszenciája, ezeket megismerve utat mutathat számodra, választásod szerint, hogy honnan tudod, "jó úton haladsz?" Egyszerű: ha életed bármely területén hátszelet kap vitorlád az azt jelenti: jó úton haladsz. Hittel és szeretettel teszel mindent, ez katalizátora lesz boldog, harmónikus életednek.
Tapasztalatom szerint érdemes spiri közösségekkel kapcsolatban nyitottnak lenni, ám fontos, hogy vallási, vagy egyéni érdekektől mentesen, rekonstruálható tényeken alapuló tanításokat szerencsés befogadni. A tudás hiányából táplálkozó tévhitek többet árthatnak spiri fejlődésednek, bár maga a tévhit megtapasztalása is egyfajta tanítás de a hosszabb út.
Bölcs Tanítóm és saját hitem szerint soha semmilyen ELVÁRÁSA NINCS ISTENNEK, bármely teremtménye felé. Amit "elvárásoknak " hiszel, azok valójában lehetséges variációk választásod szerint, a maga egyedi és egyben összetett következményeivel. Gondold át: egész életed DÖNTÉSEK MILLIÁRDJAIBÓL TEVŐDIK ÖSSZE! Szinte minden éber pillanatunkban döntenünk kell valamiről. Erre alapozva alakul sorsunk, a döntések mikénjéből, a GONDOLATMINTÁINKBÓL. Fontos gondolatainknak helyes irányt adni, ez záloga a sikereknek, a célok elérésének. Általában fordított a helyzet, a kusza gondolataink irányítanak bennünket érzelmeket generálva és ez az elme "csapdája". Meditációkkal, szatvikus ételekkel, gondolatokkal tisztíthatjuk meg megunkat, ez vezethet az elme kontrolljához, a gondolatok uralásához.
Próbáltad már elmédet akár egyetlen másodpercre lecsendesíteni, hogy egyetlen gondolatod sem generálódjon? (még az sem, hogy most "nem gondolok semmire", mert ez is egy gondolat)
Soraidból több dolg is kitűnik számomra, ám nem tartom szerencsésnek virtuális kapcsolódásban és nyilvánosan részletezni mindezt.
Walsch, személyesen megélt tapasztalatai alapján adta közre felismeréseit, pl. ledegradálja a meditációt, ám ez az egyedi személyes képalkotása a dolgok rendjéről és relatíve igaza van. Meditáció nélkül is megtapasztalható elme lecsendesítése de mindez nem zárja ki más útak helyességét!
Javaslom hagyjuk meg Neki ezt az Ő relatív igazságát és foglalkozz inkább a sajátod kialakításán.
Nem szerencsés soha senkinek és semminek megfelelni, ne akard. Képtelenség is egyben mindenki "elvárásainak egyidőben megfelelni".
Szeretettel: Medve