Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Igaz Medve,ez is .Igen Ha
2011. február 05. szombat, 11:16 | Éva.   Előzmény

Igaz Medve,ez is .Igen Ha valaki kihagyja,az ő döntése.
De milyen döntés is ez? Amikor meg van vezetve,és nem is tudja mit hagy ki,meg azt sem,hogy amiben benne van és azt gondolja,jó úgy az nem is úgy van:)))
Akkor szerintem segítened kell,ha mással nem ,elmondod.
És aki akarja meghallja,aki meg nem az is ő dolga.Ez nem is gondolod mennyire hasonlít a hitelesek dolgára.Őket sem lehet egyértelműen hibáztatni.Szabályosan hipnotizálták őket,hogy vegyék fel a hiteleket.Ebbe most nem akarok bele menni,milyen módszerekkel,de így volt.És menet közben pedig önkényesen megváltoztatták a szerződési feltételeket,amik már nem teljesíthetők a legtöbb embernek.
És nincs igazad ,hogy még mindig veszik fel,,,mert nem véletlenül áll két éve az ingatlan piac is,nem tudnak hitelt felvenni,nem tudnak lakást vásárolni...szóval...nem egészen úgy vannak a dolgok.
Szerintem minden téren jól meg vannak vezetve az emberek.Vannak éberebbek,és vannak naivabbak,akik mindent elhisznek.De közülük szerintem sokan jobbra érdemesek,hallgatnak is a jó szóra,ha valaki elmondja nekik az igazságot.
Azt írta te terapeuta vagy.Ugyan miért,ha nem így lenne.Miért csinálnád ,ha nem lenne értelme,és nem tudnál az arra alkalmas embereknek segíteni?Szerintem olyan korban élünk,ahol ez a cél,ez a félrevezetés,ködösítés,minél nagyobb homály terjesztése.És aki átlát rajta,annak kutya kötelessége segíteni a többieket is.Persze nem erőszakosan,nem kell nyomni,de el kell mondani,és akinek van füle meghallja.Szerintem ennyi untig elég.Ezzel nem avatkozol senki sorsába,és nem te változtatod meg,hanem majd ő maga.Te csak felhívtad valamire a figyelmét,mert ez volt a dolgod:)A többi az ő dolga,hogy egyáltalán meghallja e,hogy felfogja e,hogy megérett e rá,és hogy képes megcsinálni e?
Na még ez az utolsó lépés ,amiben segíthetsz,mert ez már az ő elhatározása,az ő tette.
Én évekig vívódtam ezen ,hogy meddig mehet el az ember a másikkal kapcsolatban,és inkább nem csináltam majdhogy semmit,minthogy bármibe is beleavatkozzak.Aztán megtaláltam az egyensúlyt,hogy hol a határ,hogy ne befolyásolás legyen,hanem mindig is minden a másik döntése.
Szóval igen is ,hogy feladatod,csak nagyon érzékenyek és kényesek azok a határok,amiket be kell tartani.