Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Nagyon érdekes, hogy az emberiség élete folyamán sokszor
2009. április 29. szerda, 13:45 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

Nagyon érdekes, hogy az emberiség élete folyamán sokszor felütötte a fejét valamilyen járvány.
Igaz lehet, a gazdasági, hatalmi manipuláció is napjainkban, de akkor mi van a régi idők járványaival, amikor még nem voltak laboratóriumok, és nem tudtak "kiszabadítani" egy vírust.

Ahogy meghallottam a híreket, egyből eszembe jutott, hogy vajon mire akar ez engem tanítani?
Nekem egyből az ugrott be, ha a gyerekeim meghalnak, azt én nem akarom túlélni, az nekem akkora fájdalom. Gondoltam neki állok ennek a feldolgozásához, de még erre sem bírtam magam rávenni, hogy legalább meditációban feldolgozzam. Pedig a vírus közeledik....

Biztos van globális lelki oka is ennek, amiről nekem fogalmam sincs, mert annyira el vagyok foglalva a saját félelmeimmel, és azzal, hogy miket kell feldolgoznom ahhoz, hogy....

Ha arra gondolok, hogy valaki azt írta itt egy írásában, hogy voltak fák, akik mérget termeltek a leveleikben, mert elszaporodtak az őket evő állatok, akkor teljesen el tudom képzelni ezt a vírust védekezésként az állatoktól az őket evő emberek ellen.

De ha megfigyeljük, az egyensuytalanság az élet minden területén változást idéz elő, mert minden élő és élettelen dolog hosszú távon az egyensúlyra törekszik.

Válság van a világban azt látjuk, és szerintem mindegy hogy mesterségesen generált-e vagy sem. A lényeg az, hogy nagyon sok minden nincs a helyén. Mert a mi fejünkben nincs a helyén. Igazából tegnap éppen azon gondolkodtam el. hogy még egy ilyen "egyszerű" dologban sem tudom, hogy mi az egyensúly, a rend, hogy most letépjem az orgonát vagy sem???! Akkor mitől mennének "rendben" a dolgok???

Hát szerintem pont jó, hogy nem mennek rendjén a dolgok, különben soha nem jutna eszembe elgondolkozni egy csomó mindenen. És még pont jó, hogy félek, mert így még keresem is a megoldást.

Mackó