Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Michaelita képe
okés
2011. január 24. hétfő, 18:32 | Michaelita   Előzmény

Ez az anyaggyűjtés már menet közben kiesett nálam:), csak a keresésre fordított szorgalmad volt ami a kérdésfeltevésre indított.
De így már minden érthető számomra is, köszi!

Valahol azt hallottam/olvastam, hogy van egy alap állapotunk, amiben rendszeresen időzünk, s ettől csak kicsit tudunk eltávolodni akár lefelé, akár felfelé.
Tehát, ha egy jó lelkiállapotból ér bennünket egy sokkszerű hatás, akkor is hamarosan vissza fogunk térni a szokásos állapotunkhoz közel azonos állapotba (gondolom feltéve, hogy közben mentálisan nem rongáltuk le magunkat egy másik szintre).
A saját életemben viszont azt tapasztaltam, hogy a saját szokásos állapotomból önként leengedve egy rosszabb - számomra boldogtalanabb, elégedetlenebb - szinten is tudtam létezni hosszú hónapokon keresztül. S csak utána erősödött fel bennem a vágy, hogy újra "visszaszerezzem" azt, ami korábban már az "enyém" volt. Mármint, hogy visszaküzdjem magamat az előzőekben már meghódított jobb tudatszintre/lelkiállapotba.
A különbségek nagyon finoman, árnyaltan és legbelül jelentkeznek, akár képzelgésnek is gondolhatnám, de a lelkem mélyén valami azt súgja, hogy nem az. Egyenlőre ennyiben hagyom, mert idővel úgyis kiderül a valóságtartalma.