Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kedves Szeti! Amit valaki büntetésnek él meg,azt más
2011. január 21. péntek, 19:50 | zoeya   Előzmény

Kedves Szeti!
Amit valaki büntetésnek él meg,azt más segítségnek.Ami pillanatnyilag rossznak tűnik,az hosszu távon jóvá tehető.Ha megértjük mi miért történt velünk,azt a magunk hasznára fordíthatjuk,tanulhatunk belöle,tehát fejlődünk.A karma a lélek belső vágya jobbnak lenni és csak akkor tekinteni úgy a múltbeli tetteinkre,hogy azok következményeit megtapasztaljuk,ha az a felemelkedéshez szükséges.
Minden lehet illúzió,hit kérdése,az emberek többségének Isten is illúzió.Bárminek is nevezzük,ettől még ezt éljük.A mi fizikai létünkben létezik az idő is,mivel halandó a fizikai test.Ezt akkor tudjuk feloldani,ha azonosítjuk magunkat a szellemi létünkkel.
Képzeld el,hogy egy szoba közepén ülsz és látsz egy hangyát elindulni az egyik sarokból a másikba.
Te látod honnan indult,hol van,milyen akadályok vannak elötte-vagyis látod a jelenét,jövőjét,multját.
A hangya nem lát túl az éppen elötte levő akadályon,csak a jelent éli.Nekiáll leküzdeni az akadályt,szabadakaratával eldönti hogyan.Ha sikerűl tovább megy,ha nem újból elérakhatod az akadályt mindaddig míg nem produkál egy számodra tökéletes megoldást.Lehet elsőre,lehet hogy 100-adjára sikerül.Minden az ok-okozati öszzefüggéseken alapul.
Mikor azt mondod pl:hogy 1 hónap mulva elmész nyaralni,elkezded megszervezni,félretenni stb.
Amikor teszel érte a jövő már a jeleneddé válik.Rajtad múlik,hogy valósítod meg-ez a tapasztalás.
Jövő évben újra tervbe veszed,de tapasztaltál az előzőből és már másként valósítod meg.
Lélekként látom,tudom,hogy minden megvalósul,de nem tudom miként,mert a jelenlegi cselekedetem gerjeszt egy másikat és így tovább.Az egész olyan mint egy sakkparti.Ahány játszma annyi variáció,pedig
u.az a tábla,a figurák,a játékosok.
Zoeya