Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Az orgonabokor ajándéka
2009. április 28. kedd, 12:07 | csaesz   Előzmény

Múlt héten a boltból kijövet megláttam a bolt mellett nyíló orgonabokrot. Nagyon szép volt a sok-sok lila virágával, és az illata is mennyei volt!
Megálltam, és csodáltam egy darabig. Aztán az orgonabokor visszakacsintott. :-) Úgyhogy odamentem hozzá, és szedtem a virágaiból néhány szálat.
Egész úton hazafelé melengette a tenyeremet az a pár szál virág, nagyon jó érzés volt fogni őket. Előtte sem volt rossz kedvem, de virággal a kezemben legszívesebben ugráltam volna hazáig.
És akármit is mondtok: egy szemernyi lelkiismeret furdalást sem bírok felfedezni magamban azért, mert megcsonkítottam egy bokrot, fájdalmat okoztam neki, meg elvettem a köztől ami az övé. Pedig nálam ez a mérce: a rossz érzés a lelkemben.
Én úgy érzem, hogy a bokor szívesen adott a virágaiból, vállalva ezzel azt a fájdalmat, amit a leszakításkor okoztam neki. Örül, hogy még jobb kedvre derített, és ezentúl amikor a bolt mellett meglátom, mindig eszembe fog jutni az a pár szál virága, ami anno olyan jó érzéseket keltett bennem. A bokor a virágával energiát adott nekem, és én is energiát adok neki, akárhányszor rágondolok majd. Ez minden bizonnyal azért történik így, mert mindketten megérdemeljük :)