Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Mit jelent magyarnak lenni? Mitől magyar a magyar? Minden népnek
2011. január 20. csütörtök, 3:48 | bascwolf (útkereső)

Mit jelent magyarnak lenni? Mitől magyar a magyar? Minden népnek megvan a sajátossága. Hűség, bátorság és becsület, ez a magyar lelke és vezérlő elemei. Számomra a magyarság kellemes érzés, több szempontból is. Egyrészt olyan nyelven beszélek, amely páratlan e világon, mellyel könnyebben megérhetem a világot, ahol az ok-okozati dolgokat könnyebb megérteni. Másrészt olyan lélek vagyok aki inkább a jóhoz, a jó eszmékhez, a szépre van hangolva, s a magyarság végül is erről szólna, hogyan élj harmóniában a környezeteddel, szomszédaiddal, társaiddal stb.
A magyarság nem más mint egy életminőség, egy minta, hogy milyen egy emberséges ember. Nézzetek körül a világban. Mi minden van benne. S igazán nehéz ebben a világban embernek maradni. Hiszen mi megy a világban, ahhoz hogy sikeres légy el kell tipornod a másikat ( lásd Káin és Ábel esete ), pedig tehetnénk úgy is, hogy egymásnak vetni hátainkat, együtt küzdünk nem eltiporva.
A magyarság tudata az önismerethez, úgy kapcsolódik, ha nem tudod kik az őseid, miért éltek, mik voltak a céljaik és a többi kérdésre a választ, akkor annak a sorsát elég könnyű befolyásolni. Elég csak valami rosszat kitalálni, s ha az emberek elhiszik akkor azt fogják hinni és úgy fognak élni. ( Lásd ha kimosnák az agyad és teljesen hamis dolgokkal töltenék fel )
Még annyit hogy a magyarságot nem könnyű vállalni, meg kissé nehéz feladat. De azért vagyunk többen magyarok, hogy együtt véghez vigyük, mert közösen könnyebb mint egyedül.

Én mindenesetre azon leszek, hogy vállalva a magyarságot ember maradhassak, s ne jussak valami állati szintre, hogy megbecsüljenek az emberek legyen az bárki. Meg az a tudat nem lenne elég, hogy azt mondanák az emberek, hogy igen én is ilyen akarok lenni?

De hát mindenki saját maga dönti el a saját sorsát. Szeressétek egymást, mert a szeretet a legnagyobb erő a világon.