Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Hát igen, az előző válaszom alapján nem értettem a
2011. január 10. hétfő, 12:38 | szildiko1   Előzmény

Hát igen, az előző válaszom alapján nem értettem a kérdéseket.

„Tehát hogyan értelmezitek,hogy mondjuk valamely őstől jönnek dolgok?" - Arra gondolsz, hogy hogyan állapítjuk meg, vagy hogyan magyarázzuk a jelenséget?

A megállapítás Hellingertől indul, ő volt, aki felfigyelt arra, hogy bizonyos reakciók és viselkedések nem magyarázhatók a kliens életében történt eseményekkel, de van olyan nehéz sorsú őse, aki érezhetett (viselkedhetett) úgy. Ha valaki nem talál magyarázatot mondjuk az indulataira, félelmeire, akkor erős a valószínűsége az átvételnek. Az állításban ez úgy jelentkezik, hogy a képviselők mozgásaiból kiderül, hogy a kliensnek és a „bajnak” nincs köze egymáshoz.

A magyarázat többoldalú, egyrészt a család összes tagját egy láthatatlan energiaháló köti össze egymással, sorsközösségben él, és ez mindentagjára kihatással van. (Akár tudnak egymásról, akár nem) Másrészt a gyerek mindent megtesz annak érdekében, hogy a családhoz tartozhasson, lelkében olyan mágikus elképzeléssel, hogy akkor szeret, ha átveszi őseitől a szenvedést, akár helyettük vezekel, vagy hal meg. Ez a kötődés nem mindig tudatos, de bőven elég hozzá a szülő-gyerek biológiai ténye.

Ezek mind gyakorlat eredményei. Hellinger kizárólag az állítások tapasztalataiból jutott ezekre a felismerésekre.

A gyakorlat pedig a morfikus mező tulajdonságát hívja segítségül.
„Morfogenetikus mező – Olyan energia-mező, mely által az emberi faj egyedei nem fizikai módon kommunikálnak egymással. A morfogenetikus mező metafizikai energia-formák összekapcsolódósából keletkező információs közeg: az emberi faj gondolatainak és érzelmeinek összessége akkor is kapcsolatba lép egymással, ha erre az adott ember nem tudatos.(Kis –szótár)

Ezzel kapcsolatban több tudós is végzett kísérleteket: William McDougall, Dr. Milan Ryzl, Dr. Vladimir L. Raikov, Dr. Sheldrake, stb.

Válaszoltam a kérdésedre?