Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Szerintem is emberként született,de Isten testesült meg
2011. január 10. hétfő, 12:51 | Éva.   Előzmény

Szerintem is emberként született,de Isten testesült meg emberként,ahogy ez a történelem során többször is előfordult /Krisna...stb,/ahogy erre éppen bizonyos történelmi korokban segítségként szükség volt.

Mindig csak úgy említjük,Jézus,pedig Jézus Krisztus. Ugyan annyira ember,mint amennyire Isten.
Hiszen megmondta ,,az Atya és én egyek vagyunk'',nem hinném ,hogy még ezek után neki meg kellett volna világosodnia:D,és még Dunát lehet rekeszteni azokkal a tanításaival,amik erről tanúskodnak,
ha már az isteni megtestesülést nem hisszük el,ami meg egyértelműen feltételezi ezt.
Hogyan taníthatott volna már gyermekkorában a templomban,hogy fogadták volna el ezt különben az emberek?

Na mindegy,én nem vagyok hitbuzgó keresztény egyáltalán,próbálom tárgyilagosan nézni a dolgokat.
Szerintem ezt lehet elhinni,vagy nem elhinni,még cáfolgatni is,de az nem túl okos dolog.
Bizonyítani ugyanis se ezt ,se azt nem lehet:)

Ami neked lejött azzal is ,a gulággal is meg az úttal is egyetértek.
A karmával nem. Be kellett ugyan teljesítenie azt amiért jött,-merthogy azért jött-,de ez nem karma,ez az Isten attribútuma,hogy testet ölt,és kinyilatkoztatásokat tesz, ,,mert a kor éppen megköveteli ezt''.
/Érdekes módon mindig ilyen időkben voltak ezek a testet öltések/

Sokan alábecsülik a szentírásokat,meg az egyház dogmává tett tanait is.Ez olyan tökéletesen ki van találva,már az egész eljövetel előkészítése is.
Már Mária is szeplőtlenül fogan szt. Annában,tehát mentes az eredendő bűntől!,hogy alkalmas legyen
Jézus Krisztus befogadására./ugye nem József által,hanem a Szentlélek által/,szűzen fogan./angyali közreműködéssel.Szóval jól ki van ez találva,hogy itt egyértelműen Isteni inkarnációról van szó.Arról nem is beszélve,hogy a prófétákon keresztül már sokkal korábbi időkben kinyilatkoztatta ez Isten.

Tehát vagy elhiszi az ember vagy nem ,de ha saját fantáziája szerint akarja átalakítgatni,hogy ő hogyan képes ezt a dolgot elfogadni,az szerintem az egyébként meg értékes tanítás kárára megy,mert degradálja azt.
Tehát érdemes lenne ezen elgondolkodni,hogyha az ember nem hiszi ezt el,akkor mondja ezt és ne forgassa ki a saját szája íze szerint,mert ezzel elviszi a tanítást,illetve akkor nem arról a konkrét tanításról beszél,hanem kialakít magának egy másik vallást. Persze ezt is lehet ,csak nem kell akkor összekeverni a két dolgokat:) Mert az egyik a ,,szentírás'',a másik meg az én személyesen kialakított egyéni vallásom.

Általában beszélek,nem ajánlottam ezt személy szerint konkrétan senkinek,csak mivel ez ,,jelenség''hát érdemesnek tartottam felvetni:)