Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Ademon képe
"A harag egy megoldási eszköz, elég alacsony szintű. Egyszerűen
2011. január 09. vasárnap, 13:34 | Ademon   Előzmény

"A harag egy megoldási eszköz, elég alacsony szintű. Egyszerűen feleslegessé válik, ha az ember felismeri a szükségleteit és ismer más, kifinomultabb módszereket, hogy elérje amit akar. Teremt."

Igen, erre már rég rájöttem, ezzel nincs is semmi baj. A harag akkor jön elő amikor valami nem tetszik nekünk, a szív meg a haraggal érezteti ezt. Egyszerűen arról van szó, hogy mindig lehet egy kicsi esélye annak, hogy mégiscsak megjelenik benned a harag. Egyszerűen azért mert nem hiszem, hogy létezhetne tökéletesen kifinomult eszköz (nem elméletben, gyakorlatban), mely minden esetben tökéletesen kiváltja a haragot. Ez csak akkor lehetne ha te lennél a Mindenható Isten aki csettintésre teremtene mindent, de mivel ember vagy emberi testben fizikai korlátokkal, így néha csak a haragból lehet energiát meríteni a tettekhez. Folyamatosan fejlődve ezek az alkalmak nyilván csökkennének, de nem hiszem, hogy teljesen kizáródnának (legfeljebb a halálban). Max. csak testetlenül, "kívülről" lennél képes harag nélkül megfigyelni bármit is. Szerintem önmagában nem gond ha megjelenik a harag. Lényeg, hogy az egyén tudatos legyen erre a haragra és ő használja a benne lévő energiát és ne fordítva.

Én pl. nem tudok mindig "nem haragos" lenni. Most speciel nem vagyok az, és kevés az alkalom mikor ténylegesen előjön, de ritkán előfordul, akkor jogosnak érzem. És egyáltalán nem érzem magam a haragtól rosszabbul, vagy helytelennek :)