Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
,,önismereti szempontból nincs olyan hogy "leküzdeni a
2011. január 08. szombat, 14:19 | Éva.   Előzmény

,,önismereti szempontból nincs olyan hogy "leküzdeni a természetét" de most ezt nem ragozom.
Szerintem a Sanyi több száz órát - némi túlzással - beszél arról, mi a teendő, ha valaki nem fogadja el magát ott ahol tart és olyannak amilyen :-)''

/Persze az első az elfogadás,semmi kétség:)azt csak a belátás előzi meg/

Kati az önismerethez és önmegvalósításhoz többféle út is vezethet.
Ugye ezt nem tagadod.És vannak eredményes,jól bevált utak,ahogy Sanyié is az.
De egy buddhista ,vagy egy indiai jógi,pl. olyan módszerekkel dolgozik magán ,hogy igenis legyőzi a természetét,meghaladja azt,és ha a tanításoknak megfelelően csinálja,akkor jó esélye van rá,hogy felébred,megvilágosodik.
Mint ahogy el tudom képzelni,hogy ez Sanyi módszerével is lehetséges.

Az a baj még mindig Kati,hogy Te egy két dologra esküdsz,amit elfogadtál,de közben minden mást kizársz,kirekesztesz,ami szintén használható dolog lenne,és ezzel beszűkíted a látásmódodat,és a világodat is.
Ez a Te dolgod,de hidd el ,hogy itt az oldalon is mindig ez a konfliktusok oka,hogy egyszerűen ,amit Te nem ismersz,azt elég erélyesen ,durván elutasítod,miközben az integrál szemléletet népszerűsíted az oldalon.
Hányszor írjam még ezt le? :)
Vedd már észre ,hogy elfogadjuk a véleményedet,az nem tetszik ,hogy Te nem fogadsz el semmi mást azon kívül,amit Te szentírásnak tartasz.
Én ha nem ismerek valamit,minimum az a hozzáállásom,hogy elfogadom,amíg nincsenek róla komolyabb ismereteim,tapasztalataim,és ezek fogják majd eldönteni,hogy a későbbiekben hogy állok a kérdéshez.
De addig meg kell előlegeznem az elfogadását.

A másik,hogy ne hivatkozz örökké Sanyira. Ez minden esetben úgy néz ki,hogy amikor nem tudsz valamit érvekkel,bizonyítani,akkor előveszed Sanyit bizonyítéknak:)
Ennek azért sincs értelme,mert akik ezen az oldalon aktívan részt vesznek,nyilvánvalóan,hogy egyetértenének Sanyi tanításával,hiszen ellenkező esetben nem lennének itt,és főleg nem alkotnának ilyen összekovácsolódott közösséget.

Ez energetikai szempontból úgy néz ki,hogy van egy tanítás,az létrehoz egy erőteret,pontosabban a
benne résztvevők energetikájának együttes erejével.Ez egy ,,egregor'',egy közös gondolkodás/praxis/ alapján kialakult erőtér.Hasonló gondolkodást fogad be,és a nem hasonló,vagy nem tud kapcsolódni,vagy esetleg csak ideig ,óráig,mert az erőtér kiveti,ha nincs meg a kölcsönös rezgés.A közösség azért működik ilyen jól,mert a közös erőtérben mindenki hol hozzáad az energetikához,hol kivesz belőle ,ha éppen arra van szüksége.
Az erőér Centruma Sanyi,az erőtér energetikája a tanítás rezgése,és az arra ráhangolódók egyéni rezgésének összessége.
Te tudtál kapcsolódni a centrumhoz Sanyihoz,rá tudtál hangolódni,a tanítás energetikájára is,de a további rezgővel,az egész egregorral még nem tudsz kapcsolódni,mert a centrumon kívűl az egészet még nem vagy haljandó elfogadni,befogadni.
Amíg bármilyen ok miatt is nem tudsz együtt rezegni az egregor közös energetikájával,addig mindig is
problémák lesznek.
Ha ezt nekem nem hiszed el,akkor vitasd meg Gyurkó Zsolttal,az ő tanításait elfogadod,remélem elmagyarázza ezt is neked.