Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Aditi képe
Köszi Balázs, megértettem, miért van ennyiféle irányzata az
2011. január 08. szombat, 1:55 | Aditi

Köszi Balázs, megértettem, miért van ennyiféle irányzata az útkeresőknek manapság. Sosem értettem, hogy ehet, hogy a Mennyi Prófécia egy tökéletesen más felébredett világképet fest le, mint mondjuk a "vissza a természethez" hívők csoportjai...

Szerintem nem lehet ezt a világot túlélni, ha nem ötvözzük a tudást a szeretettel.

Szép gondolat az odaadás. Igencsak jól megszívatott a világ többszörösen, és tulajdonképpen mindenki által, akivel csak dolgom volt. (Habár, nem, nem mindenki, voltak kivételek.)

Ugyanakkor odaadás nélkül nincs zene. nincs tánc. nincs finom étel, nincs jó együtt töltött idő... valójában semmi, ami fontos.

Ez egy nagy dilemmája a mai léleknek, szerintem.

Az első mesterem azt tanította: két utat kell fejleszteni. a szellemi tudásét és a szeretetét. Jézus is tanította ezeket, és azt is, a kettő nem egy. (Ezért létezik fekete mágia).

Egy gurutól (jógik mestere) azt tanultam: öt útja van a jógának. Ezek közül egy az intellektuális (tudásszerző). Mindegyik út a szeretetre jut el végsősoron.

Én úgy fogom fel: tudást szerzek, mert a tudás hatalom, és ebben a világban a hatalmasok eltiporják a kevésbé hatalmasokat. És közben megtanulom magam és mások javára fordítani ezt a tudást/hatalmat.

Bármilyen úton járunk, végső soron elengedünk mindent, amit tanultunk és az a szeretet végső tanítása.

József Attila gondolatával élve: Tanuld meg, amit kell, aztán felejtsd el. (Hogy valóban tudj is.)

Namaszte