Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
énkép
2011. január 07. péntek, 13:11 | névtelen/Michaelita (útkereső)   Előzmény

Ezt senki soha nem mondta, de számomra a nincs énképe, az ugyanúgy a negatív énkép hátrányaival bír, merthogy nincs saját személyes indentitású (önmaga által felépített) énképe, ami megvédené.
S józan paraszti ésszel végiggondolva úgy gondolom, hogy ez a pozitívnak tűnő énkép az igazi személyest hívatott pótolni.

Nem vagyok szakember, nem tudom mi a jó megoldás és hogyan lehetne az énképét jól felépíteni, de hogy kellene és szüksége van rá, azt a saját életem tapasztalatai alapján állítom.
Sőt én még azt is mondanám, hogy ez az a fajta dolog, amit talán nem lehet befejezettnek tekinteni, hanem folyamatosan van/lesz vele teendő.

Az egoerősítés számára azt jelentené, hogy kialakítaná a saját maga védelmi bástyáit. Szerintem ezt nem lehet kihagyni, mert ez - egy pontig - nagyon fontos mindenki számára, bármilyen spiris előítélet ellenére is.
Én is osztom az Évi véleményét, hogy csak a körültekintően és jól megválasztott, igazi, lelkiismeretes szakember fogja tudni kihozni ebből a helyzetből, más beavatkozás inkább többet árthat neki.