Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
ötletek
2011. január 06. csütörtök, 20:28 | névtelen/Michaelita (útkereső)   Előzmény

Kedves Jaguár!

Ha a helyedben lennék, akkor a hogyan továbbot csak a saját mély belső megérzéseimtől tenném függővé.
Attól, hogy vagyok-e olyan bátor, hogy egy befolyásolt (akár nehéz sors miatt is), labilisnak tűnő személyiség minden nyűgjét nemcsak elfogadni tudjam, de azon túl azt a másik lényt még emberszámba tudom-e venni, még tudom-e tisztelni, szeretni, tudok-e bízni benne, van-e számomra a kapcsolatnak jövője, van-e közös témánk, vagy csak leköti a figyelmemet?

Ha tényleg annyira tornádó jellegű a dolog, akkor arra is odafigyelnék, hogy csak viszi-e az engergiáimat vagy néha adni is tud? Hogy tud-e befogadó lenni velem, vagy csak én vagyok befogadó feléje?

Szeklice annyira szépen leírta, hogy mit kell még tudnia kapcsolatnak, hogy az mélyen elgondolkodtatott.
S talán még azt is meg kellene kérdezned magadtól, hogy hogyan is álltok Ti a kölcsönösséggel, hogy mennyire tudtok adni és elfogadni, kapni és kérni?

Mélyen önvizsgálatot kellene tartanod, hogy a mostani megtorpanásod csak a kapcsolatokban szokásos érzések, érzelmek elmélyülésétől való félelem, vagy ennél sokkal többről van szó?

Milyen módszerek azok, amivel Te továbblendíted a kérdéses dolgokat? Mélyen befelé figyelsz? Jósolsz/jósoltatsz magadnak? Kiingázod? Intuitíven ráérzel? Bármi is a bevált módszered érdemes lenne azt is bevetned:)

Én a leírtak alapján pszichésen sérültnek gondolnám az érintettet, aki segítség nélkül, önerőből ebből nem igazán fog tudni kikeveredni (bár Isten adná, hogy ne legyen igazam).
Az egó erősítését én is jó ötletnek tartom! Miért? Mert az egó nem csak egy szükségtelen rossz, hanem egy nagyon fontos személyiségépítő részünk, amelyre nagy szükségünk van.
S számomra úgy tűnik, hogy az érintettnek jócskán negatív énképe van, amit talán nem is jó szó, hogy megerősíteni, hanem inkább úgy a helyes, hogy pozitív énképre átcserélni mindenképp szükséges. Kineziológusok ezt ügyesen csinálják, tapasztalatból tudom, hogy a negatív énkép igenis korrigálható, sok munkával (tudattartalmak kicserélésével), külső szakértő kezek között és szerető embertársak (családtagok, barátok) segítségével.