Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
A közgazdaságtan úgy fogalmaz, hogy a pénz nem más, mint az
2009. április 24. péntek, 10:05 | Névtelen (útkereső)   Előzmény

A közgazdaságtan úgy fogalmaz, hogy a pénz nem más, mint az ÁLTALÁNOS EGYENÉRTÉKES. (Azaz minden "termék ára" pontosan kifejezhető vele. Ha neked van egy tehened, a másiknak meg búzája, a pénz nélkül nagyon nehéz lenne kicserélni a szükséges mennyiséget, hiszen akinek van a tehene, nem biztos, hogy szüksége van 20 zsák búzára, viszont még a búzán kívül pl. fazékra is szüksége lenne.)

Ebből kiindulva tehát a pénz semleges. Ha nincs pénzed, nincs tehened. És azért nincs tehened, mert nem fektettél bele energiát, hogy gondozd. De búzád is pont ezért nincsen. Vagy fektettél bele energiát, csak rosszul csinálod, mert nem értesz az állattenyésztéshez, vagy a mezőgazdasághoz.

Tehát szerintem ha a mai világban nincs pénzünk, vagy nincs elég pénzünk, annak is csak mi vagyunk az oka, nem a politika, vagy a szomszéd. (Vagy nem teszünk bele elég energiát, vagy nem igazán értünk ahhoz, amit csinálunk.)
És szerintem még van egy nagyon fontos dolog, lehet, hogy mindkettőt tökéletesen tudjuk, csak gátoljuk, mert a pénzre "szükséges rosszként" gondolunk. Pedig az csak a befektetett energiánk és a tudásunk átváltása tehénről pénzre, hogy könnyebben tudjuk másra cserélni. pl. A Sanyi tanfolyamára :)

Szerintem is a pénzt szeretni kell, mint ahogy a gazda szereti a tehenét, de nyilván mint mindenben, itt is meg kell találni a mértéket. (Nem kell 105 tehén:))

Mackó