Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Mindenkit akkor ér utol amikor kell
2009. április 22. szerda, 15:38 | Névtelen (útkereső)

Rám két évvel ezelőtt rogyott a gazdasági válság, úgy hogy mire eljött a mindent betakaró nálam már nem sokat talált. Még szerencse, hogy mindig is ódzkodtam a hiteltől, ha fel is vettem, amint volt egy kis pénzem mindent visszaadtam, így nálam szerencsére pórul járnak a vagyonra kezüket rátenni akaró bankok. (mert hogy szerintem itt erre megy ki a játék!)
Azt hiszem egyébként a Nagyérdemű teljesen rosszul látja a gazdasági válság méreteit és következményeit. Minden nap azzal bosszantják az embereket, hogy itt, meg ott már fény van az algút végén, még bírjuk ki egy kicsit. Csak éppen az egyén ebből mit sem lát, jobban mondva annyit, hogy ő nem lát semmit. Szerintem nem is fog. Ez a gazdasági válság egy olyan jelenség mint amit az illuzionisták csinálnak. Egy tükör, egy fényeffektus, vagy valami egyéb átverés okozta káprázattal elhitetik maguknak, hogy varázsolni tudnak. Nos a gazdaságban ugyan ez játszódik le. Lehet itt roncsprémium, megszorítás és társai, mind értelmetlen átrázás. Felborítottuk a világ egyensúlyát. Többet fogyasztunk, többet veszünk el a természettől minta mi újratermelődni képes. A tengerbe szórjuk a földet és a vasat, hogy még jobban megfulladjon a szomszéd amikor meglátja, hogy a másik mesterséges pálmaszigeten ül az árnyékban nehogy megsüsse az egészségtelenné tett napsütés. Micsoda baromság!
Falakba ütközünk, mind a természet terén, mind pedig a pénz világában, mert már nem lehet jobban kirabolni, hígitani, stb. Mindaddig mig nem vesszük tudomásul, hogy többet rabolunk el mint amennyit egyáltalán hasznosítani tudunk semmilyen javuslás nem fog beállni. És miért? Szerintem azért mert csak így lehet ráébreszteni az embereket arra, hogy nem a külső gazdagság a fontos hanem a belső. Ehhez azonban sajnos azt hiszem még mélyebbre kell merülni.......
Nálam amikor elkezdett vészvillogni a pénztácám előbányásztam Sanyitól kapott bevonzás című gyakorlatot és annyit termeltem vele, ami ahhoz kell, hogy egy darabig kihúzzuk. Köszönet érte!

A pénz áramoltatásával kapcsolatban azonban van egy pont amin nem jutok tovább. Ha van egy kis pénzem, akkor eldönthetem, hogy spórolok, párna alá dugom, vagy mondjuk reménykedek benne, hogy pont az én bankom nem megy tönkre és éhkamatért rábízom. A másik megoldás, hogy "áramoltatom". Ezt ugye úgy tudom megtenni, hogy valamit kapok érte cserébe. Mivel a fennamaradáson felüli kvázi felesleges pénzt tudom csak igy áramoltatni, nagy valószínűséggel többé kevésbé felesleges dologra fogom cserélni ?.?.?.? Vagy mégsem? És akkor hogyan áramlik?