Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Domoszlai Katalin képe
Szia Miki!
2010. december 31. péntek, 9:02 | Domoszlai Katalin   Előzmény

A megoldás folyosós meditáció a Sanyié. Az a lényege, hogy azt elképzeled, hogy a probléma minden tényezője bent van egy házban. Ahol van egy folyosó, ahonnan nyílnak a szobák. A folyosó végén ott van a megoldás, de ezt csak akkor láthatod, ha egyenként feldolgoztad azt, amit a szobákba belépve tapasztalsz.

Az Istenmeditációs anyagban, ami ingyenesen letölthető, a 8-as meditáció is jó ilyen válasz keresésre. Ott Istenhez kell eljutni úgy hogy megtisztítod az utadat és a tévképzeteidet kidobálod. Be lehet helyettesíteni az adott probléma megoldását. Azt fogod akkor megtalálni az út végén.

http://onmegvalositas.hu/blog/husztisanyi/isten_megtalalasa_tanfolyam

Nekem az a tapasztalatom hatásosabb ha vezetett meditációban csinálom a megoldás keresést. Kb tízszeres a hatás, ha ez a meditáció közös pl. a klubban. A megoldás folyosós meditáció a Belső látás 2-n rajt van, de ennél kezdőbb csomagban nem tudom, nekem sincs mind meg.

Visszatérve még arra, hogy a blogolók fel akarják-e itt fedni a sebezhetőségüket. Szerinted?

Ez mindenkinek a szíve joga. Annyiban talán tudok segíteni neked, hogy ha érzelmi kitörést tapasztalsz, ami irracionálisan erős, az adott probléma nem indokolja, akkor vagy fel nem dolgozott múltbéli sérülés ami megbújik a háttérben vagy pedig előző élet.

A gyerekkorról ajánlom Bradshaw Vissza Önmagunkhoz című könyvét, eddig aki elolvasta, mindenki hálásan megköszönte hogy ajánlottam :-)

Nekem a legutolsó nagy érzelmi vihart előző életes dolog okozta, ott elárultak és minden elveszett. Ezért a hazugságot, a megcsalást, a becsapást nem tudtam normális módon kezelni, indokolatlan dühkitörésekkel reagáltam. Most úgy tűnik a helyén van, de majd az élet megmutatja milyen szituációt sikerül bevonzani!