Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Gazdasági világválság - egyéni gazdasági válság
2009. április 21. kedd, 13:20 | Huszti Sándor -...

Habár valóban zajlik a gazdasági világválság, mégis azt gondolom, hogy ez az egyének válsága, az emberek gazdasági válsága!
Ha valaki jól gazdálkodik a pénzével, akkor az alig fogja megérezni a válságot, mert az egyszerűen elkerüli Őt!

Ez a válság is csak egy gödör, amibe beleléphetünk, ha nem vagyunk elég tudatosak! Ha hat rád, az azt jelenti, hogy van még mit tanulnod a pénzről, az anyagról, birtoklásról és áramlásról. Nézzünk pár példát, hogy mire taníthat egy gazdasági világválság?

Elsősorban arra, hogy baj van a saját pénzkezelésünkkel, az anyaghoz való viszonyunkkal. Túl sokat költünk felesleges dolgokra, nem tartalékolunk, rossz helyre fektetünk be, keveset keresünk, stb.
Ahol nincs bennünk helyén a pénz, ott biztosan meg fogjuk érezni a válság hatását, és pontosan ez lesz a tanulni valónk!

Ha kevés a pénzed, akkor rendszerint többre vágysz, azt hiszed, hogy ha többet keresel, akkor megszűnik a pénzhiányod. Pedig azzal is pénzhez juthatsz, ha nem költöd el, nem vásárolsz feleslegesen, ha takarékoskodsz vele!

Az is lehet, hogy nem tudsz már többet spórolni, és tényleg többet kellene keresned ahhoz, hogy egyensúlyba kerülj. Viszont a munkahelyeden elérted már a kereseti maximumodat, mit tehetsz akkor?!
Ez arra lehet egy jelzés, hogy talán nem a megfelelő munkahelyen vagy, kereshetnél egy olyat, amelyik a kvalitásodhoz jobban passzol és ezért jobban is megbecsül Téged (anyagilag)!

Persze, "A munkahely váltás egy ilyen nehéz gazdasági helyzetben roppant kockázatos!" -de ez a mondat nem csak egy észérv, hanem a félelmednek a megnyilvánulása is!
Ha félsz attól, hogy elveszíted a munkádat, a pénzedet, a vagyonodat, akkor ezt a félelmet tudatosan fel kell oldanod, különben utolér a végzeted, tanulhatod, tapasztalhatod a való világban a veszteséget!


Tedd fel tehát a kérdést:

  • Hol van Nekem gazdasági válságom?
  • Mire figyelmeztet a külső válság?
  • Mit kell tudatosítsak a pénzhez, anyaghoz fűződő viszonyomban?