Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
A csalás "áldozatai"
2009. április 17. péntek, 17:20 | csaesz   Előzmény

Sziasztok! Képzeljétek, mire jöttem rá nemrég!

Csak azt csalják meg, aki maga is hazudik. Durva, nem?

Lehet, hogy csak önmagának. Pl azt, hogy milyen fasza kapcsolatban él.

Vagy csak úgy hazudik, hogy nem mondja ki mindig, amit gondol. Az ellenkezőjét sem, meg azt sem. Sokáig nem fogadtam el, hogy ez is a hazugság egy fajtája. Mert bizony én így hazudoztam, hogy nem vállaltam fel önmagam. Inkább hümmögtem, csak hogy hazudnom se kelljen, meg az igazság se derüljön ki. Aztán megvilágosodott, hogy gyakorlatilag tökmindegy, mert így is hazudok.

És a fene egye meg, de mindig a vonzáshoz lyukadok ki. Hogy ha belül hazugság van, akkor kívül is az vesz körül. Hát kell ez nekem?!

Megbocsátani? A másik csak egy tükör. A tanító tükrömre meg csak nem haragszom! A megbocsátás témaköre max. saját magammal kapcsolatban jöhet szóba. Azt meg külön meg kell tanulni: önmagunknak megbocsátani...

ui: nálam a megcsalás definíciója az, ha a másik háta mögött, az ő tudta nélkül szexelünk mással. Utána meg hazamegyünk, mintha mi sem történt volna :)
Meg még az is csalása a másiknak, ha utána azért bevalljuk. Mert amikor a tudta nélkül csináljuk, abban a piilanatban ugye hazudunk éppen...
Állítólag vannak olyan kapcsolatok, ahol a felek annyira nem akarják birtokolni egymást, hogy konkrétan és előre tudják, hogy a párjuk kivel és mikor... Én csak ezt az esetet nem tekintem megcsalásnak.