Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
 
Note: Event Views detected that you were very likely running the old version of event_views and has updated your DB tables with new fields required to use the new event_views module.
Én úgy tudom (környezet-egészségtanból is tanultam és így is
2010. december 21. kedd, 15:22 | KatiPotter   Előzmény

Én úgy tudom (környezet-egészségtanból is tanultam és így is érzékelem), hogy a rák valamilyen probléma elfojtásából fakad, ha lelki okot nézünk. Szóval rossz házasság önmagában nem hiszem, csak akkor, ha a problémákat elfojtással próbálják kezelni, de akkor sem biztos. Lehetnek fizikai-kémiai okai is, befolyásolhat öröklött hajlam (szóval az elfojtásnak sem feltétlen következménye). Egyik ismerősömnél ez volt, házassága boldog, de az egész családban előjövő betegség. Ha vannak ilyen kockázati tényezők, azért lehet tenni a megelőzés érdekében. Pl. antioxidánsok fogyasztása, de ne mesterséges eredetű legyen, hanem természetes zöldség- és gyümölcskoncentrátumok, sokfélét lehet már kapni. Ez a gyógyulásban is segít. Gyógyítás tudati, agykontrollos módja: el kell képzelni gyakran, hogy utasítjuk a szervezetünket, hogy az immunrendszer fehérvérsejtjei pusztítsák el szépen a daganatot (bizonyos sejtek be tudják kebelezni, ezt érdemes így el is képzelni, ahogy ezáltal egyre kisebb lesz a daganat, naponta többször). Egyik ismerősöm édesanyjának eltűnt így a tüdődaganat, mire vitték volna műteni, az orvosok már nem találták a daganatot. Csökkentsük amennyire lehet az olyan tényezőket is, hogy ne legyen sokat füstös helyen az ember, kohósalakos házban (az ilyeneket nálunk át is kellett építeni a faluban, úgy emlékszem), vagy ne aludjon csempézett fal mellett (radioaktív dózis csökkentése miatt, valamennyit mindenki kap, de nem mindegy, mennyi ideig és milyen távolságban van a forrástól, a csempe csak akkor gáz, ha órákig a közvetlen közelében vagyunk (de így sem biztos persze, hogy okoz bármit, de ilyen esetben érdemes vigyázni).
Mesterséges színezékekből és tartósítószerekből minél kevesebbet, ha lehet (a színes cukorkák engem ösztönösen is taszítanak). Az E-számokkal jelzett élelmiszer-adalékok amúgy nem mind károsak, érdemes utánanézni, mit jelez, mert csak egy részük az (azt figyeltem, hogy attól sokan meg szoktak ijedni, de nem az E a lényeg). Nagyjából leírtam, amik eszembe jutottak a megelőzéssel kapcsolatban.