Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
A minőség számít
2009. április 15. szerda, 23:02 | Fürzi   Előzmény

Én a minőségi többletet értem a "kevesebb" alatt, ami ilyen aspektusból nézve tényleg több - mint mondjuk az értéktelen és haszontalan.

Példa: Sógornő mindenből mindig többet akar, mint amennyi éppen az aktuális irigyeltéknél van. Több autót, mert XY-ék sem egyet tartanak. Egyet ugye az asszonynak, egyet ugye az apunak, meg egyet ugye csak mert miért ne!!! Aztán már szaladnak is az autókereskedésbe, hogy valami akciós hitelest gyorsan kerítsenek sógornőnek, CSAKHOGY VÉGRE TÖBB LEGYEN. Aztán ugye jön a "válság" és a részletek az egekbe szöknek: Gyorsan eladni mégiscsak az egyel többet. Közben XY-ék akik megoldották életüket eddig eggyel (JAJ DE CIKI), stressz és rohangálás nélkül továbbra is használják az egyet! Békésen.

Másik: Fodrásznő. A negyedik X előtt pánikba esik. Jajaj, kéne műcici, itt ott igazgatás, meg sok pasi - bizonyítván, hogy Ő még mindig dögös és ellenállhatatlan. Aztán jönnek a kalandok meg pasik meg egyéjszakás hacacárék orrba-szájba.....aztán meg azon kesereg, hogy érzelmileg senki sincs mellette. Bezzeg a műcici nélküli barátnője, aki nem plasztikai sebészbe fekteti a nem milliót, érzelmileg remekül van a 13 éves férje mellett. AKI UGYE CSAK EGYNEK SZÁMÍT.

Én ilyeneket értek a mondás alatt. Persze azért pénzből a kevés az kevés, a több - több lenne, és végre elvihetném a 6 éves gyerekemet a Csendes óceánhoz, mert az a szíve vágya. Meg hát nekem is.

Remélem nem írtam nektek hülye példákat.

Sok szeretettel, Fürzi