Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Dualitásban élünk. Azt könnyedén meglátja mindenki: ki
2010. december 18. szombat, 19:18 | Buddhanita (útkereső)   Előzmény

Dualitásban élünk.

Azt könnyedén meglátja mindenki: ki "rossz", vagy "jó" ember! Ahhoz kell őszintének lenni, mikor vagyok én rossz, vagy jó ember :).

Minél több dolgot fedezel fel, rájössz, a dualitás a legnagyobb illúzió. Nincs sem nem jó, sem nem rossz ember.

Az a baj, az ember csak jó akar lenni. Megtagadja saját sötét oldalát, ahelyett, h szembe nézne vele, felfedezné, önmagába fogadná.

Gondoljunk bele, mikor meghallgatunk valakit, ha a komfort zónánkon kívül eső dolgot mond, h szörnyülködünk. Meg is van a véleményünk. Elfelejtjük, sőt, nem is tudunk róla, bennünk mikor mi megy végbe, könnyedén sütjük a másikra a bélyeget! De ha figyelünk, akkor fogunk emlékezni is, még ha nem is egyezik az eset!

Ott a baj, csak egy téren nézzük meg a dolgokat. Féltékenység nem csak párkapcsolatban lehet, ott feszülhet bárhol.

Női oldalam elfojtása érinti az anyagi világom, szexualitásom, baráti kapcsolataim, mindent, ami a kül-, és belvilághoz köt. Nem csak ez, minden, ami bennem mozog. Minden összefügg mindennel.

Ha kicsit önmagunkon dolgozunk, akkor egyre több dologban fedezzük fel, nem vagyunk mi sem tökéletesek (de miért is lenne ez baj? ez is egy önostor: jók legyünk, tökéletesek legyünk!!) , sőt, egyre több egységet veszünk észre másokkal is! Mindig azt kell elfogadni, ami VAN! Nem pedig új szerepeket magunkra erőltetni: légy nő. Köszi :). De addig, amíg azok a minőségek állnak reflektorfényben, amik ezt nyomják el bennem, csak újabb önhazugságba esem. Ha már befogadom a férfit, a keménységet, agressziót, stb. Akkor színre lép a NŐ. Magától.

Önismeret mellékterméke: emberismeret. Egyre jobban látod, ki hogy működik, ki beszél könyvekből és ki éli is, amit mond :). A legjobb dolog amit önmagunkért tehetünk: önmagunkra figyelünk, megismerjük, ki lakik bennünk :).

Sikka, merj élni, megélni, befogadni önmagad minden aspektusát! Korlátaink dőlnek le, egyre jobban tágul így a tudatunk. Csak annyi történik, újabb lépést teszünk a teljesség felé.

Csoda vagy!! Minden pillanatban!!!

Ölellek!