Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Válasz: Hellinger
2009. április 14. kedd, 22:18 | csaesz   Előzmény

Szia, Bochecha!

Szerintem a Hellinger terápián tutibiztos, hogy nem lehet új blokkokat szerezni. Maximum egy már meglévő, de eddig mélyre ásott blokk kerül a felszínre. És így jobban fáj. De addig is ott volt és dolgozott a felszín alatt, megkeserítve az életet!

Én még rosszat nem hallottam erről a fajta gyógyításról, de biztos szakik között is van különbség, talán nem mindegy, kihez megy az ember. De vajon mitől függ az, hogy ki választ magának megfelelő szakembert, és ki az, aki nem a neki valót válassza? Nekem az az érzésem, hogy aki tényleg gyógyulni akar, aki tényleg el akarja engedni a problémáját, az bevonzza magának a megfelelő szakit hozzá. És még annyi, hogy aki meg görcsösen ragaszkodik a blokkjaihoz, mert azok biztonságérzetet nyújtanak a számára, azon még a legjobb szakértő sem tud segíteni. Vannak emberek, akik csak látszatból akarnak gyógyulni, önmagukat is becsapva ezzel, pedig igazából tök jó nekik a mocsárban dagonyászni. Olyan jó meleg és biztonságos. Persze panaszkodnak közben energiát gyűjtve maguknak, meg bizonyosságot keresnek, hogy lám-lám, ők mindent megpróbáltak, de hát nekik ez a sorsuk!

Szerintem rosszullét akkor is lehet, ha az egó veszélyben érzi magát. Ha be van tojva, mert érzi, hogy valami nagy változás van készülőben, és a mostani biztonságos léte forog kockán.
És- azt gondolom- annak az eldöntését másra bízni, hogy most a betojt egód, vagy a lelked okozta a rosszullétedet, nem biztos, hogy a legjobb ötlet. Én legalábbis ilyenkor mindig kizárólag a saját belső bölcsességemre hallgatok. Van már kapcsolatod vele? Szerintem sokkal biztosabb úgy az utad, ha ő világítja meg, és nem külső mesterek és mesterek kineziológus barátai, meg interneten mindenfélét összevissza irkálók sokasága. Úgy látom, hogy belső bölcs nélkül: ha erre löknek, erre mész, ha amarra löknek, akkor meg amarra. Csak közben elvész a haladás...