Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Úgy látom, hogy arról vitatkoztatok, hogy kinek mi a
2010. december 12. vasárnap, 12:50 | lenox (útkereső)   Előzmény

Úgy látom, hogy arról vitatkoztatok, hogy kinek mi a szükséglete. Ez ugyanaz a vita, mint pl egy lelkibeteg esetében a gyógyszerezés. Van,, amikor hátráltatja az önismereti folyamatot, de van, amikor egyszerűen szükséges, hogy a szétcincált ego össze tudja szedni magát. Néha kell a védelem, bármilyen formájú is az. (Lehet ima, energia-pajzs, pszichológus, barát-barátnő, vagy épp csak a saját kisszobánk.) Nem mindenkinek kell, de akinek épp kell, attól ne vegyük el azzal, hogy az mondjuk rá, hogy neked erre nincs szükséged! :-) Bárki, bármennyire is magabiztos és stabil energetikailag, sohasem tudhatja,y hogy mikor kerül olyan helyzetbe, ahol ezt elveszíti..
A másik amihez hozzászólnék, az a tömeghipnózis: Hiszem, hogy amint bent, úgy kint. Csak az jelenik meg az életünkben tükörként, ami bennünk zajlik. Ez nem jelenti azt, hogy az a külső dolog önmagában ne létezne. Persze, hogy létezik, de a kérdés mindig az, hogy miért jelenik meg az én életemben?
(Pl: most ebben a pillanatban is éhenhal vki etiópiában, és ebben a pillanatban is megönek vkit a közel-keleten. Erről tudunk, de nem jelenik meg a mindennapjainkban. De, ha napmint nap agresszív támadásoknak leszünk áldozatai, vagy minden éhes hajléktalan pont minket szólít meg, akkor az reflektál valamira - odabent, ami rólunk szól.
Eképp: tudva pl a tömeghipnózisrol (MLM, reklámok, média stb) ez az én életemben nem jelenik meg, engem nem hívnak pont MLM-re tolmácsolni, nekem más küzdelmeim vannak. (Azok sem kisebbek).
Szóval ez is rólunk szól. Hogy miért érint meg pont minket egy tömeghisztéria, és másnak miért nem okoz ez gondot?
A minap hallottam, hogy mi történt Geréb Ágnessel (otthonszülés) a börtönben, hogy hogyan bántak el vele.. Olyan dühös lettem, hogy még el is bőgtem magam tehetetlenségemben, pedig nem szoktam mások miatt sírni. Tudom, hogy a nagybetűs "Hatalom" ellen küzdeni Don Quijote-harc, de a pokol bennem lévő képével meg akarok, és talán meg is tudok küzdeni.. Nem tudom, hogy ez az utóbbi mennyire volt érthető..