Önmegvalósítás.hu | önismeret, meditáció, párkapcsolat
Kavics22 képe
Célok nélkül nincs előbbre jutás az életben. Ha csak arra
2010. december 11. szombat, 12:20 | Kavics22   Előzmény

Célok nélkül nincs előbbre jutás az életben. Ha csak arra várunk, hogy történjen már valami, mert eddig is történt és ezután is fog, akkor az egész életünk kiszámíthatatlan káosszá válik. Kellenek a tervek és nem elég, ha csak a fejben születnek meg, hanem igenis tenni kell értük.

A görcsös akarás egészen biztosan zátonyra futtat mindent, de a teljes elengedés, közöny, valahogy úgy is lesz álláspont is.

Elindulni a megvalósítás felé, talán ez a legnehezebb. Én úgy hiszem, még mindig jobb elindulni egy látszólag kiforratlan döntés felé, mint üldögélni és várni a Megváltót. Az egyik lépés hozza a másikat, hol sikereket, hol kudarcot. Időközben a cél is változhat, mert jobbat, önmagunkhoz közelebb állót találunk és akkor már változnak az eszközök is.

A lényeg az, hogy ami tényleg nem megy, azt el kell engedni és lépni egy másik irányba. Lehet, hogy az sem úgy megy, ahogy szeretnénk, de a lehetőségek tárháza végtelen. Akkor és csakis akkor, ha hajlandóak vagyunk legalább az első lépést megtenni és nem csak ábrándozni, üres terveket szőni.

A semmittevés, egy helyben toporgás megöli a lelket, kiöli a tenni akarásnak még a szikráját is és az ember beleroskad a mindennapok ürességébe. Innen aztán pokoli nehéz kilendülni.

Folyamatosan figyelnünk kell önmagunkat, belső érzéseinket, a testünket, mi az, ami valójában előre visz, örömöt ad. És akkor már nem baj, ha változik a cél, változnak az eszközök, csak az a lényeg, az elején legyen hitünk, erőnk, elszántságunk a tenni akarásra. A folytatás pedig majd adja magát.

Mozdulni kell, észrevenni az alternatívákat és ami nem megy, nem erőltetni. Na persze, könnyű ezt leírni, de úgy hiszem, sokkal nehezebb egy helyben ülni és várni a csodára. Mert a csodák csak azokkal történnek meg, akik elébe mennek legalább egy kicsit az úton.